17 d’octubre, 2010

XARXA DE DONES AMB MONTILLA

EL PSC aquest cap de setmana ha debatut el seu programa electoral . Les darreres paraules de Montilla a la Conferencia nacional del programa mereixen una lectura atenta, ésser valorades en la seva justa mesura. En el sentit que són relat de feina feta i de futur .

En el mateix marc es va constituir la XARXA DE DONES AMB MONTILLA. Una xarxa que vol aglutinar les dones que pensem que aquests anys, el govern d’esquerres, ha pensat en nosaltres . Per tant, volem posar de relleu la feina que s’ha esdevingut a favor de la igualtat d’oportunitats. Volem posar de relleu que els passos que hem fet aquests darrers 7 anys, son prou importants com per no deixar d’explicar-los. En tots sentits . Però també, per a la igualtat de dones i homes. Amb un govern que ha treballat amb "mirada de dones" i "feminitzant la política".

Deixo escrites algunes paraules que crec són il.lustratives de la visió de les dones i els homes socialistes a favor de la igualtat i de la seva voluntat ferma de continuar avançant. Una mostra de les paraules i pensaments del presindent Montilla, la consellera Mar Serna, i la Directora General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, Sara Berbel. Dites i recollides en diferents moments. Il.lustratives del que camí que volem seguir fent .
Queden aquí per a compartir :

"les politques d'igualtat no poden ser una cosa de més a més, ni un objectiu secundari .
.... són un tema estructural, de drets humans i de la base del nostre Estat del Benestar" (JM .5 de març de 2o10)

Recordant la necessitat per demostrar que com més igualtat d'oportunitats major competitivitat
.....
"
La societat catalana no pot permetre desaprofitar tot el talent i el potencial que tenim i ha de trobar les formes d'organització i eines de suport que ho facin possible (JM. 5 de març de 2010)

Un dels eixos de les polítiques socials, ha de ser precisament resoldre les tensions provocades pels desequilibris entre el temps de treball i el temps de vida personal i quotidiana.
( Mar Serna. 5 de març de 2010)

Hay que seguir avanzando en actuaciones que permitan una nueva organizacion del tiempo de trabajo, mas flexible y eficaz, tanto para hombres como para mujeres. El nuevo modelo economico debe construirse necesariamente en igualdad y la reformas que aborden los cambios necesarios - medidas financieras, mercados de trabajo y sistema de pensiones , entre otras - no puede dejar al margen la perspectiva de la igualdad ( Mar Serna . No sin las mujeres .El País)

.....les politiques d'acció positiva signifiquen sempre, i així hem pogut comprovar-ho en les últimes dècades, un pas endavant en el grau d'autonomia femenina; en la seva capacitat de decidir la seva trajectòria vital; en definitiva, en la seva llibertat personal (Sara Berbel. El valor de les politiques d'igualtat. El Punt)

Per avançar en aquest camí - i pel canvi real - cal continuar tenint un president com Jose Montilla . Per això el bloc de la XARXA DE DONES AMB MONTILLA , vol fer una petita contribució a la causa de la igualtat - repassant els fets per a la igualtat, explicant les propostes de futur... - i deixant una finestra oberta a propostes i consideracions !!!!

causa de facebook : http://www.causes.com/causes/537384?m=4d513973