05 d’octubre, 2010

CURT I RAS.... Una Legislatura PER FER REALITAT ELS SOMNIS

S'ha acabat la legislatura. En la feina del Parlament s'acaba amb 97 lleis. Amb l'Estatut tensionat i amb lleis amb impacte pel futur del país. Avui que s'ha acabat la legislatura, he recordat unes paraules de Maragall : "L'esquerra és la que intenta realitzar els somnis. I la dreta és la que en desconfia.Però en la tenacitat per a realitzar els somnis sempre existeix la possibilitat de trair-los. Si només hi penses o els desitges, els somnis son meravellosos; però per a poder-los atrapar és necessari ficar-se en el banc de la realitat"
Les he recordat mirant de repassar aquests 4 anys al Parlament. Quan provo de fer balanç personal del meu pas al Parlament. Quan analitzo les hores, les feines , l'experiència , la passió dels debats, les lleis aprovades, el compromís, la beligerància innecessaria..... Tot plegat certament apassionant. Una lluita per a poder atrapar el nostre somni .

He recordat també el que deia Jose Montilla, el 23 de novembre de 2006, dia de la seva intervenció com a candidat a la Presidencia del Govern. Al Parlament ." ... curt i ras: pensar ordenadament , actuar racionalment, atendre calidament. Aquests són els mots d'ordre que donaré a les conselleres i els consellers del Govern. Ofereixo la meva trajectòria personal com a grantia d'aquest estil de govern. ........Aporto un coneixement de la realitat catalana, apres des de baix, amb molts anys de treball en el món municipal, tocant d'aprop les preocupacions, els perjudicis i els temors de la gent, però tambe els seus anhels, les seves esperances i els seus somnis"

S'ha acabat la legislatura i amb xifres "fredes" s'ha posat de relleu que ha estat la legislatura segona més prolífica de la història del Parlament, amb gairebé un centenar de lleis aprovades. La que va tenir més activitat legislativa va ser l'última de Jordi Pujol (CiU), quan van tirar endavant 107 lleis. També que el Parlament ha aprovat vuit decrets llei, 766 resolucions i 85 mocions. Ho ha fet en 86 plens, que en total han durat 850 hores. En relació a la presència d'homes i dones hi ha ha hagut més diputades, 48 parlamentàries respecte de 87 diputats. Les dones representem el 35,5% dels electes, set vegades més que en la primera legislatura, 1980, quan hi havia 7 diputades, el 5,2%.


Des d'un punt de vista personal, repassant el compromís d'ara fa 4 anys amb el PSC i el Grup Socialista. , la sensació és d'orgull . Orgull per haver treballat per el projecte socialista defensant els nostres valors . Defensant aquell camí que vam obrir ara fa set anys. Amb els meus companys i companyes hem compartit lleis, debats , comperaixences, plens ..... tot plegat amb un únic objectiu: transformar aquest país, somiant i treballant per un futur millor. Donant suport al govern que va escriure negre sobre blanc els seus objectius : més Estatut, més autogovern, enfortiment dels serveis publics, més cohesió social , més defensa de la llengua i la cultura, més equilibri territorial i mediomabiental per mitjà de la planificació i la inversió , impuls cap un nou model productiu....

A ells i elles moltes gràcies. Ras i curt . Moltes gràcies per la feina. Per haver pogut compartir projectes i neguits. Per l'aprenantage ................Manuela de Madre, Miquel Iceta, Joan Ferran, David Perez, Rocio Martinez-Sampere, Josep Maria Balcells , Pia Bosch , Francesc Xavier Boya , Montserrat Capdevila, Judit Carreras, Núria Carreras , Josep Casajuana , Mohammed ,Higini Clotas, Antoni Comín,Teresa Estruch ,Rosa Maria Ferrer, Daniel Font ,Roberto Labandera , Antoni Llevot, Dolors López, Alex Martínez, Caterina Mieras ,Joaquim Paladella , Agnès Pardell ,Dídac Pestaña , Consol Prados , Esteve Pujol , Lídia Santos, Núria Segú , Jordi Terrades ,Núria Ventura , Flora Vilalta . Als consellers i consellers: Ernest Maragall, Montserrat Tura , Antoni Castells, Marina Geli, Mar Serna i Joaquim Llena . I aquells i aquelles que van ser companys i ens van deixar : José Antonio Donaire, Ferran Mascarell, Josep M. del Pozo, Carme Figueras, Jordi Valls, Josep Maria Rañé, Josep Maria Sabaté.... MOLTES GRÀCIES

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al Maragall quew li hem d'agrair?