17 d’abril, 2008

EN CONTRA DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!!!!!

Dimecres el Ple del Parlament va aprovar el projecte de llei dels drets de les dones per a l’eradicació de la violència masclista.

Algunes de les persones que ens acompanyaven a la tribuna tenien els ulls plorosos. Les dones, a vegades, ho tenim això. Expressem la nostra alegria i goig, la nostra felicitat, amb llàgrimes. Suposo que és una manera d’expressar que estem contentes de veure els resultats de la feina feta .

Totes les dones que hi havia al Parlament podien estar-ne. Provo de repassar les seves cares i tinc el convenciment que totes elles han deixat molta energia en aquesta causa.

Gràcies, doncs, a les institucions que han fet possible que ahir féssim un pas històric. Especialment a l’ICD – l’actual que presideix Marta Selva i l’antic que presidia Sara Berbel –.
Als Ajuntaments. A totes les entitats de dones que han estat capdavanteres en visibilitzar aquesta problemàtica i posar-la a la taula de les institucions. A les dones que ens han acompanyat al Parlament darrerament: a la UGT, CCOO, USOC, la “plataforma contra les violències de gènere”, l’Associació de dones juristes, la Federació de Municipis de Catalunya, Maribel Cardenas, Núria Milà, Victòria Sau, Montse Comas d’Argemir......

A les persones de les conselleries que han treballat per cosir la globalitat de la llei.

Agraïment especial a l’entorn de les dones socialistes.
Jo en definitiva, he tingut el privilegi de recollir la seva feina . He pogut , segurament ,expressar i posicionar el seu treball. Elles mereixen un recordatori fruit que han estat anys i anys mantenien i difonen les idees de la igualtat . Aquest és el nostre discurs i la nostra lluita històrica . Felicitats, doncs, a la Lourdes Muñoz, Veronica Martinez,Immaculada Moraleda, Sara Berbel , Monica Geronés, Lucia Solis, Carme Sanchez, Carme Valls, Pilar Diez, Carme Garcia, Teresa Ginesta. Maria Beltran ........................... Agraïment a totes les alcaldesses i Regidores del país que han fet que les polítiques públiques d’igualtat i de gènere siguin un dels nostres referents.Agraïment a totes les persones que deixen les seves paraules escrites a premsa i Blogs . En aquesta sentit agraïment a Gemma Lienas i Amparo Bernal de Dones en xarxa


Gracies a les meves companyes i companys del Parlament. A les persones de la Comissió dels Drets de les dones : Caterina Mieras, Pia Bosch, Nuria Ventura, Josep Maria Rañé, Dani Font ..... A la Consol Prados, a la Rosa Maria Ferrer..... I a l’equip tècnic del Grup Socialista.


Ha estat un plaer poder ser la vostra veu.


Podeu llegir la meva intervenció si cliqueu aquí

3 comentaris:

Carme Sànchez Martín ha dit...

Moltes gràcies per la feina realitzada i també felicitats!!!!

Mila Arcarons ha dit...

Carme ,
Moltes gràcies per les teves paraules i també per la teva lluita . Es un plaer compartir amb tu aquesta tasca!!!!!
Petons.

Mila

Anònim ha dit...

Hola,
em dic Àlex, tinc una filla de 3 anys i em vaig separar ara fa 2... Tot i que la separació va ser amistosa i vam pactar una Custòdia Compartida, passat el temps la mare de la meva filla està boicotejant aquesta custòdia i fent-me un tractament d'agresió continuada, prenent decisions unilateralment i obligant-me modificar sempre el meu ritme de vida en benefici seu. Moltes vegades, aquestes decisions perjudiquen la meva filla, també en el seu propi benefici. Ella sap que, encara que tots som iguals davant la llei, si jo dic alguna cosa, qualsevol tribunal li donarà la custòdia a ella, només per ser dona, i jo perdria la meva filla, només per ser home. Més del 95% de les custòdies es donen a les mares. Per tant jo estic patint un maltractament per part de la meva ex-dona i no tinc cap tipus de possibilitat d'ensortir-me'n... Potser perdent la meva filla.
Reconeguts aquests i molts altres casos per advocats, psicòlegs, mestres, associacions, etc... de gran injustícia on és el pare sempre el perjudicat, voldria saber si el psc estudiarà algun dia canviar la llei de divorci i la llei d'igualtat on es parla molt de dones i homes, i poc de persones. Moltes gràcies.