03 de març, 2013

La millor manera de lluitar contra els llops és llegir molts llibres i mirar-los directament als ulls.( A propòsit del 8 de març II)

"L'àvia de la Caputxeta no volia dolços ni pastissos: s'estimava mes que la seva neta li portés a casa una bona novel.la, per exemple. Ella va ser la culpable de l'afició de la Caputxeta a la lectura, perquè va ésser la primera que li regalava llibres cada dos per tres: quan va apendre a llegir, quan li va caure la primera dent, quan va aprovar les matemàtqiues l'any que li va costar molt i molt entendre i dominar les equacions, quan arribava el Nadal o el començament de les vacances d'estiu. L'àvia de la Caputxeta sabia que la millor manera de lluitar contra els llops és llegir molts llibres i mirar-los directament als ulls"



"Un Món de mares" de Marta Gómez Mata i Carla Nazareth de l'editorial Comanegra. Una proposta deliciosa per descobrir 25 tipus diferents de mares. D'acord amb el llibre les mames que hi ha al món són agrupades en : Mama Sirena, Mama Xemeneia, Pirata, Gata, Picasso, Mama Bella dorment, Mama Maduixa, Mama Xiclet, Mama Gasela, Mamà Acordió, Mama Bolit, Mama Tren, Mama Xocolata, Mozart, Caputxera, Bicicleta, Mama Dragona , Mama Piano, Mama Tisores, Mama Fada, Mama Coca-Cola, Mama Veler, Mama Princesa.



La seva lectura m'ha recordat debats sobre la maternitat. Sobre les mares. Sobre filles ......... Debat  entorn la presència i la influència. Mars massa marasses, mares que nomes parlen de canalla i s'obliden del món, mares que s'anul.len, mares massa presents o poc presents, mares per a gaudir i mares per a cuidar. Mares lluitadores, amb paciencia,  creatives , "pals de paller". Mares tristes xque no en poden ser. Mares que en són des de la solitud i l'absència dels pares. Mares maltractades. Mares amb jornades dobles i triples - la casa, la canalla, la família, la feina -  .... ... Una llarga llista de mares ........

Un càlid homentage a totes elles.