06 de novembre, 2012

LA BANDERA DE LA IGUALTAT ( AL PSC )

Quantes vegades hem manifestat la necessitat de prioritzar les politiques d'Igualtat i de genere .

Durant el govern de Maragall i Montilla els projectes x a la igualtat foren un fet . El relat en relacio a la igualtat fou  una aposta per lleis transformadores amb estratègies per  a tots els operadors/es, instruments, institucions ...   amb la necessària implicació d’homes i dones. El reconeixement  que els drets de les dones  suposen beneficis per a  la globalitat de la societat.

L'aposta per generar un canvi de mentalitat. L'Evidència als impactes negatius de la pèrdua del talent femení. El reconeixement als indicadors de competència econòmica dels països amb polítiques de gènere i transversals, que il·lustren que desenvolupament humà i igualtat van junts.

Reconeixement que el capital humà i la valoració del talent de les persones és bàsic per al desenvolupament del país. S'explicava que incorporació de la dona al treball i l’aprofitament de les seves potencialitats professionals estan estretament lligades al rànking de productivitat.  Els subjectes de la llei són, així , els homes i les dones.

Ara el programa del PSC aposta per prioritzar de nou a la Generalitat les polítiques de drets de les dones que el govern de CiU ha fet retrocedir. El progrma del PSC torna a parlar d'EScoles bressol i de  la llei de dependència.  El Progrma del PSC torna a parlar de  "Igualtat de les dones en l’àmbit laboral",  de no baixar la guardia en la lluita contra la violència de gènere i contra l’explotació sexual

LLegiu :  Programa Igualtat del PSC i el Blog de Lourdes Muñoz i   els comentaris de Pere Navarro en el encontre amb les candidates al Parlament  : els drets de les dones i el camí en la igualtat d’oportunitats han avançat de forma significativa amb governs socialistes a Catalunya i Espanya” També  “estem convençuts que les polítiques de gènere han d’impregnar tota l’acció de Govern, perquè van més enllà d’un determinat departament, regidoria o ministeri”.