20 de maig, 2012

DONES I EMPRENADORES

Virgina Wolf va escriure " No hi ha cap marca a la paret que medeixi l'alçada exacta de les dones". Ho recorda, Guernica Facundo, autora del llibre  «El libro rojo de las mujeres emprendedoras» .

L'escoltem a  DONES d’EMPRESA de l’ADEG. Llegueixo abans d’anar-hi que “és un text imprescindible per a les dones que volen emprendre un projecte empresarial i per a totes les interessades a conèixer la situació de les dones en el món econòmic. Es tracta d'una obra absolutament documentada amb estudis reconeguts, que pretén mostrar de forma ordenada i concisa quin és el perfil de les dones emprenedores -valors, formes d'actuar i resultats- i les diferències amb els seus homòlegs emprenedors, mostrant les seves principals característiques de forma objectiva”
Molt interessant el que ens diu l'autora a l'ADEG i el que es despren del llibre: aprox el 30% de les empreses actuals tenen a una dona que les lidera i impulsa.

Com recòneixer una dona emprenadora ? L'autora i posa paraules: Adaptació, ambició, tolerància al risc ( -propensio en el cas de les dones ), autoconfiança,  + perseverança i paciència , + control intern i responsabilitat , + autodisciplina , + autoexigència... i proposa la "ruta" que es recomana a les dones en el moment d'empendre .

Bona lectura!!!