20 de maig, 2012

AUSTERITAT, RETALLADES .... I més drama ?

Proposo una síntesi sobre a que ens porta el model de l'austeritat i de retallades dels governs de CiU i del PP :

1.- Perdua de drets socials i laborals. Pagaments de serveis per part de la ciutadania.
2.- Per altra banda : NO impost a les grans fortunes, NO a la lluita contra el frau, NO a la recuperació de successions,
3.- Per altra banda : SÍ a l’amnistia fiscal per als defraudadors, SÍ al rescat de Bankia amb diner públic, 5,6 milions d’aturats a Espanya i + 600.000 a Catalunya,300.000 persones no rebran la Llei de Dependència, 10.000 M€ menys en sanitat i educació a l’estat, pas de e 1.800€ per alumne a les escoles bressol a només 1.000, reducció dràstica de la RMI (10.000 expedients aturats des de maig de 2011)

Avui Rafel Nadal  ( a la Vanguardia ) explica que algu n ministre manifesta que caldra esperar més drama  per a reaccionar. I ja fa setmanes que alguns manifesten de forma clara els impactes negatius de l'austeritat : El precio de la sobredosis de austeridad de Anton Costas "La austeridad aplicada de forma compulsiva y generalizada no es expansiva, como sostenían sus proponentes, sino todo lo contrario: ha conducido a la recaída en la recesión" .

Aquest és el debat . Creixement o austeritat ? El recullia, Moises Naím en un article ¿prefiere la playa o el hospital ? : "El siglo XXI nos trae, en cambio, esta insólita confrontación entre crecimiento y austeridad. De un lado están quienes propugnan la idea de estimular las economías y crear puestos de trabajo para millones de desempleados. El nuevo presidente francés, François Hollande, es una de las figuras icónicas en este bando. Del otro lado están quienes batallan por el retorno a la estabilidad económica que, según ellos, requiere reducir la brecha entre ingresos y gastos del gobierno y el endeudamiento del sector público. Estos son los defensores de la austeridad fiscal, comandados, como sabemos, por la canciller alemana, Ángela Merkel. Mitt Romney y el Partido Republicano de EE UU también están en este campo"