14 de setembre, 2011

NO TE SALTES LAS SEÑALES

La ministra de Sanidad, Política Social e Igualdad, Leire Pajín, presentava fa pocs dies la campanya contra la violència de gènere. Amb un lema que vol que tots i totes ens tensionem per a detectar els diferents rostres de la violència: “No te saltes las señales. Elige vivir".

La campanya és una necessitat davant d'aquest món encara massa acostumat a veure les dones com a persones que es poden maltractar - i matar - . També, és una manera de confrontar-nos a la nostra realitat . Les xifres que publica el Ministerio i la nostra vida quotidiana ens deixen palés que en la lluita contra la violència masclista no pot baixar la guardia , i que cal complicitat i sensibilització de tota la societat per a avançar.

Tres petites històries de vida, de tres generacions de dones, que estan unides perquè els homes que estimem ( el seus companys, marits, pares dels seus fills ..) les infravaloren, les maltracten verbalment, les controlen, criden , anul.len com a persones, amenacen, debiliten...

La proposta del Ministerio és posar de relleu que la violència comença lentament, es filtre en les relacions .... i pot anar a més. Per això diu a les víctimes - a traves d'aquests vídeos - que facin al pas de demanar ajuda : " Si te sientes amenazada: te está maltratando y su violencia irá a más" ; "Si sientes que te humilla: te está maltratando y su violencia irá a más" ; "Sí sientes que te aisla: te está maltratando y su violencia irá a mas".