01 d’agost, 2011

KAREN BLIXEN MUSEET

La visita en un espai intim d'un creador és habitualment, molt suggerent. Descobrir qui ha estat i que pensa una persona a traves dels seus espais quotidians es il.lustrador. Posar-se a casa seu deixa ben palesa l'atmosfera d'aquell persona que volem descobrir.



La tradicio de les cases-museu a casa nostra i arreu es prou coneguda. A Catalunya hi ha exemples prou emblemàtics i interessants que han volgut preservar i fer memòria d'escriptors/es, pintors , poetes , polítics, músics ..... Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Pau Casals, Manuel de Cabanyes, Maragall ....

A Dinamarca he descobert la casa-museu de la baronesa Karen von Blixen-Finecke, que va deixar la seva posició de noble danesa per anar a Kenia amb el seu marit a iniciar un projecte empresarial vinculat al cafè. Va recòrrer l'África oriental i va plasmar el que va viure en una obra narrativa amb el seudónim de Isaak Dinesen. D'ençà que la seva aventura va ésser traslladada al cine - a memories d'Africa- el seu esdevenir fou conegut per milers de persones.

El Karen Blixen Museet és la casa on va nèixer i on va retornar després de 17 anys a l'Àfrica. En aquest espai va viure fins que va morir l'any 1962. En aquest espai hi va escriure i dibuixar. En aquesta casa va fer difusió de la seva experiència vital.

A Catalunya Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català ha posat en relació diversos centres de Patrimoni Literari Català . Difon la seva obra i els espais on van viure .