30 de juny, 2011

COMPROMETEOS !!!


L’octubre del 2010, Michel Wieviorka, sociòleg, professor de l’Escola d’Estudis de Ciències Socials de París , deia “la crisi crea desànim i que per això no hi ha més conflicte social” . En una entrevista a la Vanguardia de Josep Playa, sobre les reaccions davant la crisi manifestava també, “ .... en una situació de crisi els actors estan cansats, les dificultats per sobreviure provoquen reaccions difícils que rebaixen la moral” .

He recordat aquestes paraules arran del 15 M i de la presència a les ciutats d’Espanya d’acampades que proposen més i millor democràcia i protesten contra els poders financers. Un moviment que ha fet sacsejar la vida social i politica del país . Un toc d’alerta .

Entre les paraules del socioleg , i el 15 –M, les paraules de Stéphane Hessel que han esdevingut best seller : primer amb INDIGNAOS! i ara amb COMPROMETEOS! . En ambdós texts hi ha un nexe d’unió en el sentit de manifestar que la indiferència és la pitjor actitud que podem tenir els ciutadans i els joves.

Si en la primera reflexió Hessel apuntava Crear es resistir. Resistir es crear”, en la segona proposta es fa clam per actuar . Llego la hora d’actuar! . Los retos, la necesidad de cambio, las soluciones que es preciso poner en práctica deben comprometer la responsabilidad que nos es pròpia, la que nos define como personas ......Dirijamos la mutación – ecológica, solidaria, social , ética, económica, política – y tratemos de construir juntos un futuro sostenible. Con el realismo que se impone ante la magnitud de los desafios y las crisis, peró también con el optimismo de la voluntad .