30 de maig, 2011

RENOVAR-SE

Toca reflexionar. Ens toca reiniciar, rellegir , renovar , refer, redecorar, reorganitzar ......el projecte socialista. Aquesta reflexió ha d'ésser de portes endins i de portes enfora.Toca que analitzem quins son els elements externs que han fet que a moltes ciutats del país el PSC hagi baixat en vots - la crisi , la dinàmica en contra de la política i els polítics, la manca de canalització de les esquerres del que representen els indignats i les indignades, les polítqiues del govern del PSOE, la maca de lideratge del PSC i el que arrossega en la percepció de la gent, les relacions desenfocades amb el PSOE, els anys d'hegemonia municipal .....- . També però , ens toca mirar a dins de cada agrupació, de cada candidatura, de cada ciutat . Essent crítics i parlant de política .

D'ença el novembre de l'any passat algunes veus hem escoltat i paraules han quedat escrites . El Periodico de Catalunya va publicar una colla d'articles sota el titol "EL DIVAN SOCIALISTA" . Reflexions interessants que han quedat recollides en aquest recull . Del Divan a la Calle, de Laia Bonet ; el verdadero debate socialista, de Miquel Iceta, Mes que mai, catalanisme social , de Marina Geli ; Nous horitzons per el PSC , de Daniel Fernandez, PSC i Catalunya:ara i aquí, d'Ernest Maragall. Un nou començament del PSC, de Raimon Obiols, el PSC necessita un "reset", De Joan Ferran; PSC, recuperar la centralitat, d'Angel Ros ; el PSC, entre dos tsunamis, de Pere Navarro ; Un debat mirant el futur, d'Isidre Molas.

Aquest cap de setmana nou Cicle tambe ha volgut dir-hi la seva. Ha volgut trobar-se a Saifores per a presentar el document EL PSC que volem . El casalot de Marta Mata a acollit un gruix important de persones que han parlat de política i de la necessitat de renovació . En paraules de Raimon Obiols , "el PSC ha d'ésser una organització socio-política i cultural ".

No tinc cap dubte que aquests mesos seran d'especial interès per al debat. Farem papers, els guixarem i els tornarem a escriure de nou. reflexionarem des del Twitter i les noves tecnologies.....Des de corrents i posicions vàries .............

No obstant això , hem de tenir clar que el missatge l'hem de donar als ciutadans i ciutadanes . A totes aquelles persones -indignats, desorientats, orfes de referents a l'esquerra, als i les socialistes de sempre . Als joves , als que han deixat de confiar en nosaltres i aquells i aquelles que haurien de valorar-nos com a referència d'esquerres...- . Hem de tenir clar que el missatge són les formes i les persones. Tinguem-ho en compte.