30 de maig, 2011

Avui el Publico i altres mitjans de comunicació ens han donat pistes sobre que s'explica al diccionari biogràfic de la Real Academia de la història . Una obra amb anys de treball i que ha costat 6'4 millons d'Euros .


Negrin fue un dictador , i , los historiadores se alarman ante la hagiografia de Franco dos articles que "crispen" fruit que il.lustren , de nou, com els historiadors/es poden "escriure-la" de forma absolutament esbiaxada .


Haviem quedat ( per posar un dels exemple) que la llegenda negre i la difamació contra Juan Negrin , ex-jefe del govern de la II República, s'havia acabat i que tots i totes entravem en una nova fase de reconeixement . Han desmontat, en aquest cas, els arguments "negres" Gabriel Jackson , en la biografia de Negrin i en articles i entrevistes en diferents mitjans ( Negrin era el alma de la resistencia republicana , y eso atrajo todas las iras ) . També les les memòries de Pablo de Azcarate han donat nova claror a aquesta figura .

Haviem quedat que el passat es recupera. No es destrueix . Haviem quedat que la història no es pot manipular ......

Doncs, malgrat això, i d'acord amb els historiadors/es que han analitzat les entrades del diccionari - Andreu Mayayo , Ricard Vinyes i Julián Casanova , entre d'altres - és un insult i una vergonya que l'obra respiri i estigui tenyida d'una postura dretana i d' idiologia franquista .

"... es una verguenza y un insulto ... Una ofensa total en lo que pone y en lo que no pone. En ningu momento se habla de la autarquia que hizo recular a este país 20 años atras en la història, ni la represion física del regímen, porque Franco fue un carnicero con la legión. Por no hbalr de otorgarle la calidad de genio militar, lo que es un insulto para los militares profesionales de este país, o de pasar por alto el genocidio cultural contra Catalunya, suprimiendo la Generalitat y prohibiendo el catalan" ( Andreu Mayayo)