10 de març, 2011

8 de març (6) . NO TORNAREM A LA CUINA

Un bon resum d'aquests dies seria l'expressió de Michelle Bachelet: " El momento de las mujeres es ahora. No volveremos a la cocina". Ho manifesta a l'entrevista que li ha fet el Pais aquests dies en qualitat de Directora d' ONU MUJERES l'organisme global per a la igualtat.

Hi ha d'altres perles en l'entrevista que són interessants a recordar : En relació a la violencia i les nenes : "La violencia, en sus diferents classes, afecta al 76% de la població femenina" i "Hay 140 millones de niñas en el mundo que han sido mutiladas" . En relació al treball : "sin libertad econòmica las mujeres no tendran libertad".

He recordat una campanya que vaig conèixer fa alguns dies : PLAN -Paremos la pobreza infantil - que té una campanya especifica de recolzament a les nenes : Por ser niñas .

Darrera de la campanya hi ha la voluntat d'ajudar a 62 millons de nenes que no van a l'escola, evidenciar que elles no tenen les mateixes oportunitats educatives que els nens, que si fos el cas hi hauria un augment important de creixement anyal dels països en via de desenvolupament . Es tracte d'invertir en les nenes peruè son nenes i perquè se'n evidencia el seu potencial i talent.

A la seva pàgina Web hi ha informes molt il.lustratius.