09 de març, 2011

8 de març (5) . Creu aquest govern amb la igualtat ?

Avui el Parlament de Catalunya ha fet una declració institucional en relació el 8 de març .

Abans en la sessió de control al president s'hi ha pogut escoltar els qüestionaments del Grup Socialista sobre el futur de la Igualtat al Govern de Catalunya , preguntant al conseller Mena amb relació a les politiques d'Igualtat i qüestionant obertament que s'hagi anul.lat la DGO en el Treball.


La sensació és que tenim mala peça al teler. Caterina Mieras posava de relleu l'abandonament del govern : Així, el Govern de CiU ha abandonat d’entrada dos reptes clau: la igualtat d’oportunitats en el treball i la lluita contra la violència de gènere. I això en uns moments en què tenim, dit globalment, diferències salarials de fins a un 26 per cent i un assassinat per mes, el que va d’any, aquí a Catalunya, senyor Puig.


Aquesta és la declaració. Tots i estem d'acord!!!!

"En l'avinentesa del vuitantè aniversari de la conquesta del dret de sufragi femení, la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, guanya una consideració i una rellevància especials. Per això, el Parlament de Catalunya vol ésser la veu que ret homenatge a les dones de Catalunya per mitjà d'aquesta declaració institucional.

"Vuitanta anys després de la conquesta del dret de sufragi femení, la transformació del rol de les dones encara es troba lluny d'ésser la justa i desitjada, però cal reconèixer que gràcies a l'esforç col·lectiu s'han assolit conquestes transcendentals a Catalunya i a la nostra societat.

"Una mostra d'això és que aquesta cambra de representació política, el Parlament de Catalunya, avui compta amb la més alta paritat de tota la història de Catalunya, i també amb la primera presidenta, després d'haver tingut dotze presidents.

"Ara bé, malgrat aquests grans progressos simbòlics i altres importants fites aconseguides, cal continuar treballant per combatre i eradicar qualsevol tipus de discriminació, des de la més explícita fins a la més subtil i poc evident, però no per això menys important.

"Per aquest motiu, el Parlament de Catalunya, en el marc de la commemoració d'aquest Dia Internacional de les Dones, vol manifestar que la defensa de l'estat del benestar és clau per a corregir les desigualtats que pateixen les dones a la nostra societat, i és necessari, per tant, que el govern continuï treballant en polítiques de dones per tal de superar dificultats i conquerir noves fites d'igualtat real i efectiva.

"A més, cal tenir en compte l'actual situació de crisi econòmica, que fa que les desigualtats i els obstacles s'incrementin i s'exigeixin sacrificis. Així doncs, enguany és encara més important que el Parlament de Catalunya se sumi als actes commemoratius del 8 de març, aposti per totes les iniciatives que calguin per superar els problemes que han d'afrontar les dones catalanes i insti tots els poders públics a continuar promovent polítiques justes i equilibradores de les oportunitats entre dones i homes."