28 de febrer, 2011

MÉS SERVEIS A LES PERSONES. La Plataforma de Vilanova i la Geltrú.


Ahir "La plataforma. Centre Multiserveis" de Vilanova obria portes . Compartia amb la ciutadania aquest nou equipament dedicat a l'atenció integral a la persona . Un espai per a les persones amb dependència i les seves famílies - Residència, Centre de dia, equip de professionals per a fer costat als vilanovins i vilanovines que necessiten serveis d'atenció a la dependència, Serveis d'atenció a domivili - teleassistència, apats a casa, programa de prestec d'ajuts concrets ( cadires de rodes, crosses...).

Vaig tenir un seguit de sensacions. Recollides d'acord amb el que deia la ciutadania. 1)És un servei necessari . És una necessitat tenir focalitzat un equipament on hi ha concentrat allò que necessiten les persones grans. El nombre de persones que van acostar-se a la visita il.lustra l'interès : més de 2500 persones!!!! . 2) Es un servei que tots i totes volem tenir referenciat . Fruit que tots i totes en un moment de la nostra vida podem passar per una situació de dependencia . Un visitant deia: "tots som candidats a fer-ne ús" . I tant !!! 3) És un equipament que dóna sensació d'espai i de llum . Grans finestres que miren al Garraf i a la Vilanova Vella . Un visitant deia: "dóna la sensació que hi pots viure prou bé" 4) La ubicació de la "Plataforma" encaixa amb l'Hospital . I amb el barri . Aquest equipament ajudarà a dinamitzar-lo. 5) Les famílies amb persones grans dependents necessiten ajuda. Qui ajuda al cuidador i cuidadora ? La plataforma pot ser una referència . 6) Una persona deia : "Arquitectònicament esta molt ben pensat per a les persones grans . L'equip humà serà clau!!!!" Efectivament . Ahir les persones que feien les explicacions en grup van quedar, segurament cansades, però deixaven clar el compromís de la seva feina amb aquest projecte.

1 comentari:

Unknown ha dit...

También estuve visitando este magnífico centro público dedicado a las personas más debiles y vulnerables, en el te sientes agusto por su enorme espacio y la alegría de su luz, mis felicitaciones a los máximos responsables, Encarna Grifell Martin y Joan Ignasi Elena.