08 de juliol, 2010

ADOLESCENTS I CONDUCTES SEXISTES

Avui llegim a EL PERIODICO que" el 20% d'adolescents toleren conductes sexistes dels seus nòvios".És una afirmació que es fa arran de les conclusions que s'extreuen d'una investigació de la Universitat Complutense de Madrid que ha fet per encàrrec del Ministeri d'Igualtat.

Les conclusions no ens agraden . A la mares i a les dones que hem lluitat per a la igualtat i per qüestionar tot allò que segregui . Per frenar qualsevulga actitud sexista ... no ens plau evidenciar que gaire bé el 30% dels nois consideren que la gelosia es una expressió d'amor i que dos de cada 10 creuen que esta justificat pegar a "algu que t'ha pres alguna cosa" . I el que és més frapant : l'11% de les noies opinen que si una maltractada no abandona el seu company és perquè no la disgusta del tot aquesta situació.

El Periodico considera que fruit d'una visió antiquada : el 35% dels adolescents creuen que controlar tot el que fa la seva parella no és maltractament. També ho pensen el 26% de les noies.

L'estudi es pot llegir integre a la pàgina Web del Ministeri d'Igualtat. Hi ha dades, també una mica més positives: el 76,14% de les noies enquestades i el 64,7% dels nois rebutgen l'ús de tot tipus de violencia i les actituds sexistes. També s'hi escriu : ...el 40% del professorat que treballa amb adolescents a l' escola ha treballat el problema de la violencia de génere durant el curs i considera que les activitats van ser eficaces "