08 de juliol, 2010

JO ANIRÉ A LA MANIFESTACiÓ

Aquesta setmana és per a recordar les paraules del President de Catalunya en la DECLARACIÓ INSTITUCIONAL feta arran de la sentencia del TC : en tot moment he manifestat -i avui ho reitero- que ens correspon a tots, com a senyal de respecte a l’Estat de Dret, acatar aquesta sentència.

Però acatar no vol dir compartir. I no comparteixo el contingut d’aquesta sentència, en allò que qüestiona l’Estatut, convençut com he estat sempre de la constitucionalitat íntegra de l’Estatut acordat entre el Parlament de Catalunya i les Corts espanyoles, i referendat majoritàriament pel poble de Catalunya.

Acatar no vol dir renunciar. No renunciarem a res del que s’ha pactat, signat i votat.


El President també ens proposava participar massivament a la "Manifestació" que s'està preparant per dissabte, dia 10 de juliol. Malgrat aquests dies sembla que en alguns els hi ha sorgit el dubte. Malgrat les picabaralles i l'estira-i-arronsa entre els partits en relació a la capçalera i el lema... hem d'anar a la manifestació.

A tots i totes ens plauria més que aquesta pugna no es doni. Ens plauria més que el tema a debat fos la unitat i el nombre de persones que hi ha a la manifestació. Ens agradaria , a alguns/es, que el lema fos "Volem l'Estatut" per arrossegar la unitat dels catalans/es . Ara es l'hora d'expressar la unitat. I certament , una bandera ens uneix a tots/es. Hem d'anar a la manifestació a expressar la veu de catalans i catalanes, fer-ho amb la presència i la imatge que suposa el centre de Barcelona plena de ciutadans i ciutadanes. Persones que amb la seva prèsencia pacífica s'expliquen i consideren que allò que el poble va votar no es pot qüestionar. No fem mercadeig amb slogans i pancartes . Amen-hi i que sigui un referent a la història d'aquest país .

Així ho manifestava el president a la declaració i , crec , que hauriem d'escoltar les paraules del president ....


..... el nostre poble ha de fer sentir la seva veu per expressar el seu
sentiment d’afirmació nacional i la seva voluntat de governar-se, us vull demanar,
benvolguts conciutadans, que respongueu massivament a la proposta de manifestació
que forces polítiques i socials han d’organitzar per poder expressar cívicament i
democràticament la nostra voluntat d’autoafirmació i d’autogovern. Caminem junts,
units, tots els que estimem el país i defensem l’autogovern. Fem de la senyera, la nostra
pancarta unitària. I demostrem que som una nació i que formem un sol poble