16 d’abril, 2010

A FAVOR d'EDUCAR EN IGUALTAT ( i esperit crític)

Educant en Igualtat, és la campanya que ha impulsat FETE-UGT, amb la col*laboració de l'Instituto de la Mujer i el Ministeri d'Igualtat . Amb un objectiu clar "formar a les i els alumnes en actituds i valors que els ajudin a compartir la vida des del respecte".

Malgrat les bondats del projecte , alguns mitjans ho ha ridiculitzat i han esbiaxat la proposta. Fruit d'això, Dones en Xarxa acaba de llançar la contra-campanya MENOS CUENTOS CHINOS Y MÁS CUENTOS NO SEXISTAS, en la que destapa les mentides que s'estan utilitzant - com la suposada voluntat de la campanya de censurar els contes infantils clàssics - per perpetrar un atac contra la Ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, i el seu Ministeri . La Razon publica, per exemple : " Igualdad propone vetar cuentos «sexistas» como «Blancanieves»"

A vegades tot plegat sembla ben patetic!!!. Potser fora bo que recordessim que hi ha un conte que explica com a un nen se li fa el nas gran per dir mentides ( com alguns diaris)

Proposo també que recordem que la proposta el que està reclamanant, en relació als contes clàssics, és una lectura crítica d'aquests contes. Personalment no m'agrada gens la "Blancaneus" disposada a deixar-ho tot per treballar per a "7 nans". Potser els hi podem despartar l'esperit critic als nens i les nenes en relació a aquesta actitud??? Personalment no m'agrada evidenciar que els contes ens col.loquen en actitud passiva, dòcil, poc creativa i esperant que les solucions vinguin del príncep i ....... Per tant , no em sembla malament qüestionar els clàssics!!!! Recordem a Simone de Beavoir : "....allò que conforma la naturalesa i la conducta femenina es l'estatuts que la cultura i la societat assignen a les dones com a altres, com a segon sexe. No es neix dona . S'arriba a ser-ho"

Sembla, certament, que a algú no li agrada les politiques publiques d'igualtat, i les qüestiona explicant contes "xinos". Celia Amoros sempre diu que els avenços en igualtat en el marc politic, mai son fruit de fets casuals. Responen, diu ella , a la fortalesa i la decisió que han tingut les dones per transformar una realitat que les ha discriminat. També responen a la voluntat de canviar mentalitat. A la voluntat de qüestionar allò que frena la igualtat.

Per tant , les propostes en el marc educatiu han d'esser sempre ben valorades. Posicionant a l'alumnat des de l'esperit crític, formant a l'alumnat en igualtat d'oportunitats, sensibilitzant i prenen conciència, reforçant la coeducació.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
DONES EN XARXA ens proposa que ens unim a la causa a facebook i que fem corre reflexions sobre la postura dels mitjans de comunicació i a favor de la igualtat. Montse Boix. , Lourdes Muñoz , i altres dones ja ho han fet......

1 comentari:

anna gonzález batlle ha dit...

Per un món més just, cal que EDUQUEM EN IGUALTAT (i esperit crític)

Una abraçada