29 d’abril, 2010

D'EQUIPAMENTS I SERVEIS (IV) . IES JOAN RAMON de BENAPRÈS

Dimecres passat vaig visitar l’IES Joan Ramon de Benapres de Sitges en motiu de la inauguració de la remodelació del centre. Ho vaig fer amb el president de la Generalitat , amb l’alcalde de Sitges , amb regidors i regidores de l’Ajuntament, amb el director del centre i amb tota la comunitat educativa de Sitges.

Una bona visita per descobrir un equipament educatiu de la comarca. Un centre escolar que ha estat rehabilitat i ampliat amb un cost de 4 milions d'Euros .

En general les paraules escoltades foren de reconeixement de la feina feta: accessos , cuines noves, millora a les aules ... Paraules i reflexions dites per part dels assistents d’acord amb la relació que tenen amb l'equipament.

L’Eli Perez ,companya regidora de Sitges , i ex-alumne del centre comentava “estem parlant d’una adequació però per mi es com un centre nou . No el reconec . Molta llum i més espai" . El director del centre recordava que durant 20 anys a Sitges nomes hi havia un institut i que la reforma i ampliació ha suposat descongestionar , "per millorar la convivència i els resultats" . Abans, deia, "hi havia molts alumnes i poc espai . Vam començar a cuinar com una família però la tradició turística de Sitges requereix consolidar el projecte vinculat a la cuina i la restauració. I feia una demanda clara al president Montilla, "els demano que continuïn apostant per l’educació perquè crec que els països que fa anys que han recolzat l’educació i la formació sortiran abans de la crisi”
L’alcalde de Sitges , que es manifestava molt content d'haver "atrapat un somni, recordava que "bons professionals i equipaments es el que es mereixen els alumnes i la ciutat i que el professorat es l’actiu de tot el projecte educatiu del centre". Per altra banda, deia que en els anys de govern d'entesa - govern catalanista i d'esquerres - a la seva ciutat s'han fet 4 actuacions en educació: IES Vinyet, Remodelació del Joan Ramon de Benaprés, Escola Maria Ossó i , finalment , adjudicació del l'Escola Agnes de Sitges

Les paraules del president Montilla foren en el sentit de reforçar l’aposta d’aquest govern en relació a l’educació, tot i recordant que “invertir en educació es invertir en futur" i que el que havia succeït a l’IES Joan Ramon de Benapres "és l’expressió de l’esforç inversor que ha fet el govern aquesta legislatura" (un centenar d’escoles l’any) .

Una dada important. El mateix dia, que això passa a Sitges, al Parlament el PP presentava una Moció per a la Construcció del CEIP Agnès de Sitges. El PP ha fet bandera d'aquest tema. Demana celeritat en la construcció i critica l'Ajuntament de Sitges. El PP sap que l'Ajuntament ha estat qui ha estirat , conjuntament amb Educació, aquesta construcció . Ho sap . Sap que es va aprovar un paquet de centres educatius arreu de Catalunya, el 2 de març. Entre ells l'Agnés de Sitges. Ho sap !!!!