06 d’abril, 2009

30 ANYS d'AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

Aquests dies hem recordat 30 anys d’Ajuntaments democràtics. Segurament a algunes persones ens ha invadit una certa nostàlgia quan hem analitzat tota la trajectòria d’aquests anys. Una trajectòria que si té alguna cosa a posar de relleu és la voluntat ferma de tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores... dels ajuntaments del país de transformar els nostres pobles i ciutats . Tanqueu els ulls i poseu-vos la pel·lícula personal , la més propera, la d’aquests darrers anys a la vostra ciutat. La suma d’aquest exercici , d’aquestes imatges, ens portarà a recordar barris i places recuperades allà on només hi havia fang, ciutats que han crescut en serveis amb la finalitat de generar cohesió social, centres cívics creats arreu del país, rambles i parcs allà on hi havia lleres de rius, platges per gaudir del mar i de l’espai natural, universitats consolidades, rius per passejar i fruir, la cultura a l'abast de tothom .... Com diu Enric Juliana a "La deriva de España" : Vale la pena recordarselo a los mas jovenes . Hace treinta años la gente tenia que ir a por agua a la fuente en muchos pueblos. Y los suburbios de las grandes ciudades eran infames. Habia barracas en Madrid y Barcelona. En estos mismos pueblos hoy hay un coche frente a cada casa. Y en los suburbios, la vida es mucho más decente.....
És ben cert que hi ha llacunes en la feia feta. Segur . Però aquests dies són, també, x recordar la feina feta i per agrair les hores, l’energia, la dedicació, el rigor, l’il.lusió, la tenacitat, la destresa, la proximitat ..... de tots els homes i les dones que han estat protagonistes d’aquests 30 anys . A aquells i aquelles que van començar i, els que despres s’han anat incorporant en aquest trajecte . A tots els homes i les dones que han ajudat a passar pàgina de l’història del nostre país ( el franquisme fosc i dolorós) , per millorar la qualitat de vida de les persones .
Abordem , doncs, el futur i fem llista de la feina que cal fer encara .........però reconeixem als protagonistes d'aquesta història !!!
Feu lectura del manifest que ha preparat la FMC i l'ACM a http://www.fmc.cat i participeu a l'acte que s'organitza al Saló de Cent, el proper dia 16 d'abril, a les sis de la tarda.