31 de març, 2009

DE PROFESSIÓ, DONA

Avui he trobat , per atzar a Maria Aurelia Capmany en les meves lectures. He recordat que fou mestra de dones feministes. Mestra de dinamitzadors/es culturals . I segurament , també , mestra de vitalitat.

Comparteixo amb vosaltres la troballa " De profesión , mujer " i , també, una il.lustració del llibre Dona, doneta, donota que va fer amb Avel.li Artís Gener per Edhasa.
Cuando hablamos de los derechos de la mujer, es de la sociedad entera que hablamos, ponemos en evidencia sus contradicciones, proponemos un orden más justo, un orden que afecta a la mujer y al hombre, que los haga a los dos más libres y más felices.
Muchas de las mujeres jóvenes de hoy, que adoptan actitudes revolucionarias y hablan con menosprecio de las reivindicaciones feministas, desconocen que Concepción Arenal vistió pantalones cuando se necesitaba mucha más audacia para hacerlo. Pero que no sólo vistió pantalones, sino que además logró una reforma del sistema penal, que era lo que se había propuesto, y que para ello ingresó en la Universidad, y que para ello se disfrazó con pantalones. Es decir, que para Concepción Arenal, la revolución que debía llevar a cabo la mujer no terminaba con la adopción de los pantalones.
Aquesta cita era dels anys 70 . Les seves paraules m’han semblat actuals i properes i m’han fet recordar que tot el que ha passat en les politiques publiques per la igualtat es fruit de dones com ella . Estem una mica , tots i totes , en deute amb Maria Aurelia Capmany

També he pensat que ara en moments de crisi ( crisi financera i econòmica ) que impacte en els llocs de treball , que impacte en la vida d’homes i dones que veuen trontollar la seva qualitat de vida i estabilitat laboral, .....totes les apostes publiques x la igualtat i en contra de la discriminació que s’han orquestrat els darrers anys poden quedar relegades. Ja hem escoltat veus , aquests darrers dies , que alerten que la crisi pot passar factura a les dones.

Per la història i, també per la lluita feta . Hem de dir que ara la igualtat es mes necessària que mai i defensar-ho amb fermesa

1 comentari:

Carme Sànchez Martín ha dit...

Hem aconseguir que les polítiques per la igualtat continuïn perquè encara queda molt per fer!!!