24 de gener, 2008

Entrevista a "El que queda del dia"

Nacho Corredor em va fer una entrevista pel programa "El que queda del dia", del Canal Blau TV. Aquí la teniu:



El periodista em pregunta si Zapatero ens ha fallat .
Rotundament no!!!!

D’ençà el 2004 el govern de Zapatero ha volgut reforçar i desenvolupar el seu projecte social , treballant per a reforçar els drets de la ciutadania, posant al centre de les politiques publiques a les persones . Es bo recordar que s’ha aprovat la llei per a la igualtat que ha de trencar amb la discriminació històrica i a vegades subtil de les dones, a la llar, a la feina i també a la política; que la llei de a dependència ha de suposar un canvi per la qualitat de vida dels dependents però també per aquelles persones que en tenen cura; que s’ha abordat un canvi en les pensions mínimes , que hem aconseguit que les persones del mateix sexe es pugui casar , que tenim competències prou transcendents ( immigració , inspecció del treball, seguretat social ) ... etc . Efectivament , també venim de desencerts i d’errors que caldrà corregir amb eficàcia , analitzant les llacunes i apostant per solucions amb mirada cap el futur.

Però no hi ha color !!!!

La tasca del govern Zapatero , massa sovint ha estat neutralitzat per un joc polític cridaner,barroer, destructiu i bel•ligerant per part de la dreta. La dreta que va perdent les cares dialogants i civilitzades – el nostre conciutadà Piqué en va ser un dels primers i el van seguir Matas i, aquesta darrera setmana Gallardon - . La mateixa que és propera a Rouco . La que col•loca entre els seus candidats aquelles persones que s’han significat per estar en contra del nostre país. La dreta que impugna la llei d’igualtat perquè considera que no cal . La que porta al Tribunal Constitucional l’Estatut .

Que no es tanqui el parèntesi que es va obrir l’any 2004 . No m’imagino que haguéssim d’explicar , i fer comprendre , les bondats de l’estatut a Pizarro . No crec que fos massa interessant , ni positiu per Catalunya, haver d’acabar el procés de treball del pacte de finançament amb aquesta persona. No voldria escoltar del cap de govern de dretes el que cal fer amb la immigració. O com es planteja la política lingüística.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja he vist la entrevista i és molt interessant :)

Júlia Teres ARCARONS!

Un peto.

Carme Sànchez Martín ha dit...

Bon post i bones declaracions!!!