30 de gener, 2008

DOS ACTES QUE MARQUEN ACCENTS D'IGUALTAT

Ahir van coincidir dos actes a Barcelona per a la igualtat. Eren actes programats per part del Govern . En un cas , entrega dels diplomes del programa “jo, directiva” a ESADE . Vinculat al Programa d’Igualtat d’Oportunitats de la Conselleria de Treball . La seva cara , en són la Consellera Mar Serna i la Directora General, Sara Berbel . En l’altre, presentació del llibre : “Conciliació i nous usos del temps” a l’Institut Català de les dones . En aquest cas , en nom de la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania, en va fer la presentació Marta Selva.
Vull expressar la meva satisfacció , més enllà de la coincidència dels dos actes, perquè il•lustren la sensibilitat del govern a l’hora d’abordar les politiques públiques per a la igualtat.
Sovint hem dit que és hora de buscar noves centralitats . De marcar accents . Fa anys, és ben cert , que les dones aixequem el dit i expressem que no ho acabem de tenir prou bé . Aixequem la veu per a manifestar , que malgrat les lleis i els passos gegantins que hem fet , hi ha camí a fer . Camí a fer per trencar desigualtats . Camí a fer per generar nous pactes entre els homes i les dones .
El “jo, directiva” es una aposta clara per trencar una de les desigualtats que pateixen les dones en l’àmbit laboral . Som persones formades, som dones que desprès de la nostra trajectòria professional ens trobem amb un sostre , de vidre en diuen, per accedir a càrrecs directius . És bo i necessari iniciatives com el “jo, directiva” . I satisfactori que ahir es fes l’acte d’entrega de diplomes a BCN.

Per altra banda , a l'ICD es va fer circular noves idees. El llibre presentat - un encàrrec a la Fundació Maria Aurèlia Capmany i presentat ahir per Rosa Maria Diumengo - ens posa sobre la taula la necessitat de repensar el nostre temps. El temps personal, el temps professional , el temps familiar . És una nova aportació que vol sumar-se a l’objectiu de transformar aquest país . Una aportació que vol posar alertes i evidenciar possibles enganys quan es parla de conciliació i s’associa només a les dones . No. No ens deixem ensarronar i afegim a aquest mot un altre : compartir!!!!!