06 d’octubre, 2007

EL PARLAMENT APROVA LA LLEI DE SERVEIS SOCIALS I INICIA EL TRÀMIT DE LA LLEI PER A L'ERADICACIÓ DE LA VIOLENCIA MASCLISTA

Aquesta setmana passada el Parlament de Catalunya va fer dos passos importants .
Per una banda, l’aprovació de la llei de Serveis Socials amb el suport de tots els grups polítics . La consellera va manifestar que estàvem en un moment històric.
Ho compartim .
La portaveu del Grup Socialista , Consol Prados , va fer una intervenció brillant . "Jo crec que podem dir dues idees: una , que avui els ciutadans i ciutadanes guanyem amb drets socials, i no despistem , guanyem amb drets socials. I l’altra idea es que avui fem un gran pas per a construir i per consolidar el sistema de serveis socials com a veritable pilar de l’estat del benestar."
Avui aprovem la llei , senyora consellera , i en el seu desplegament farem realitat el desig i la necessitat de tenir un sistema de serveis socials que respongui a les necessitats actuals i futures del nostre país. Bona feina , doncs, per al desplegament de la llei que entrarà en vigor el gener del 2008!!!!!

Per altra banda , es va iniciar el tràmit de la LLEI DELS DRETS DE LES DONES PER A L'ERADICACiÓ DE LA VIOLENCIA MASCLISTA.

Vaig tenir el goig i el plaer de ser la portaveu del PSC/ciutadans pel Canvi.
Escric aquí alguns fragments de la meva intervenció:

"Avui es un dia especial per mi . Per primer vegada tinc el goig de compartir amb vostès el debat a la totalitat d’una llei . Tinc una sensació ambivalent . Per una banda goig i plaer de poder-ho compartir . Goig i plaer de poder contribuir , amb tots i totes , a transformar les realitats d’aquest país . Per altra banda , es dur perquè plantegem un debat d’una llei que il·lustra que vivim en uns societat que no tracta les dones des del principi de la igualtat. La suma de totes les sensacions : és un honor."

"Vull saludar als col·lectius de dones que son amb nosaltres . Vull recordar i agrair el bagatge i el lideratge que han exercit al llarg dels anys .La seva lluita i coherència .Tinc la seguretat que sense elles no haguéssim fet el camí fins aquí .
Gràcies doncs per la presència avui i per tots els anys que heu treballat lluitant i plantejant propostes per acabar amb la violència masclista . Penso que de forma justa l’avantprojecte us reconeix aquest paper en el passat i en el futur. "

(...)

"Saludo també a l’equip de l’ICD, dinamitzadores i responsables de la llei. "

(...)
"És esfereïdor, a aquestes alçades del segle XXI , que tant sovint haguem de parlar de maltractament, d’agressions , de morts . És contradictori viure a la societat del benestar , de la democràcia i de la igualtat, en un país cohesionat - això que hem guanyat amb els anys de democràcia amb molt d’esforç - i que per altra banda , hi hagi qui pretengui mantenir relacions basades en el poder, la dominació i el control sobre un altra persona.
(...)
"I no tenim dubtes que el nostre país necessita una llei com la que plantegem avui aquí . Una llei que representa un esforç més per vestir un món més just i lliure. Un pas més en aquest camí cap a la igualtat d’oportunitats."

(...)
"Creiem nosaltres que aquesta és una llei que ha de donar un missatge . Està dient a la ciutadania que els legisladors i les legisladores , el govern català , està al cas . Està deixant palès el nostre compromís per transformar, insisteixo, aquesta realitat tant i tant complexa . Està deixant clar que sumen i no baixem la guàrdia. La proposta de llei és , en aquest sentit , pedagògica.
Per altra banda, és una llei reclamada per a molts sectors . I els ho devem. Els ho devem a les dones que pateixen i han patit violència, als seus fills i filles, al seu entorn, a la societat, als col·lectius de dones, als ajuntaments. I No podem decebre les seves expectatives . Ens ho devem." "Voldria acabar recordant quelcom que ens deia una diputada, fa anys , que va ser companya d’alguns de vostès i malauradament ens va deixar quan encara no tocava . Francesca Martin , diputada del meu grup, un dia deia en una xerrada a la meva ciutat que hi ha paraules i expressions absolutament associades a les dones i a la violència: tensió, tristesa, desolació, por, humiliació, desesperació, culpabilitat, amargor, trencadissa, solitud... Segur que tots i totes en podem afegir més si ens posem a la pell de les dones que pateixen o han patit violència masclista. Ella deia que lluitàvem per la igualtat i perquè aquestes paraules no formin part del vocabulari de les dones del nostre país.
Pensem que aquesta llei és una bona oportunitat per a fer-ho realitat. “

1 comentari:

Carme Sànchez Martín ha dit...

No vaig poder assitir per motius professonals, però llegint el teu post, Mila, et felicito per la teva intervenció. Ja queda menys per a l'aprovació!