12 de setembre, 2007

Mesurar el catalanisme

Llegim amb atenció el projecte de Mas sobre la refundació del catalanisme . Els articles i les consideracions que s’hi ha anat fent . AVUI , diada nacional de Catalunya , aquesta qüestió ha estat com un teló de fons al llarg de tot el dia .

Vull fer unes petites aportacions : no es positiu que hi hagi un mesurador de catalanisme . Algú sembla que està en possessió d’un regla i es veu en cor de mesurar el catalanisme dels partits i dels ciutadans i ciutadanes . Considera que té la veritat absoluta i es vol erigir com el representant més pur d’aquells que han estimat i ha lluitat pel país.

Els altres som menystinguts. Escorrialles del catalanisme com ens va qualificar dies enrere Felip Puig al Parlament.

Indignant . Jo i molts d’altres ens sentim implicats en aquest país . Absolutament identificats amb la seva cultura i la seva llengua. Aquest país l’hem fet entre tots. Forma part de la història , personal i col·lectiva , de molta gent. Defensem allò que està vinculat a la nostra personalitat com a poble – la llengua , la cultura - però també hem de ser tossuts en no perdre el ritme de les nostres prioritats socials : educació, ben estar social , cultura , fer més curtes les desigualtats socials, reforçar el municipalisme perquè des d’aquí també es fa país i catalanisme...... però no volem que ningú mesuri el nostre nivell de catalanisme !!!!

Jo vull sentir-me orgullosa i feliç de viure a Catalunya . Vull que les meves filles - i totes les filles - tinguin una bona escola . Que la meva mare - i totes les mares – tinguin una vida feliç ara que es gran i ha treballat molt al llarg de la seva vida. Vull un país que te un projecte de convivència .... Vull un país avançat i cohesionat .

Per altra banda hi ha una cançoneta darrera aquesta proposta que no acaba de sonar-nos bé . Es aquella que canta el desastre : el país no va bé , la credibilitat de tot i tothom està sota mínims, el país ja no es un mirall lluminós , el país es un caos , no hi ha sortida ..... Està clar que a la cançó hi ha una estrofa que Artur Mas pensa i no verbalitza : tot això passa d’ençà que CiU no es a la Generalitat. Nosaltres no acceptem la nostra posició actual en la història d’aquest país . Per tant , tot el que comanda el govern actual cal qüestionar-ho i criticar-ho.

No anem bé amb aquestes propostes i cançons.