14 d’octubre, 2007

Dies d’absència .Un cop retornada s’imposa la lectura de la premsa .
Algunes constatacions d’aquesta mirada tardana :

Constato que en aquest meu parèntesi el país ha continuat valorant l’impacta del PACTE NACIONAL PER l’HABITATGE . Es va signar el dia 9 d’octubre amb el suport de promotors , sindicats .... Per altra banda , CiU s’hi ha oposat . No li sembla bé el lloguer forçós . I el PP ho troba massa intervencionista . O sigui que s’han esborrat .
Malgrat això és molt bona noticia . Tanco els ulls i penso amb la gent que es podrà beneficiar de les mesures que s’hi contemplen . Els obro i crec que el nivell de satisfacció per la feina feta del govern ha d’esser alt !!! . Molt alt .

LA LLEI DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA avança . També és al centre del debat polític. ERC malauradament sembla que està lluny d’una aproximació amb les altres forces . Esperem que finalment s’hi sumi . El PP és molt i molt lluny i fa lladrucs . Zaplana diu que el govern promou la llei per que alguns socialistes tenen “mala consciència” fruit que “durant el franquisme van viure molt bé” . Tothom sabia que estava parlant de Mariano Fernandez Bermejo . No sembla massa lògic un atac personal per a argumentar postures en contra de la LLEI .

SOBRE EL VEL . Articles i postures ben diferents . N’ha parlat , a més dels responsables politics - Duran i Sirera de forma abrandada - , Ramoneda, Jordi Sanchez ( El País) Francesc Marc Alvaro i el meu company Mohamed Chaid (La Vanguardia) . El President de la Junta Islàmica , Abdenur Prado , i Empar Moliné. (El Periodico) . A L’Avui , Marcel Sintes. Esteve Vilanova (El Punt) . També he trobat una traducció d’un article de Magdi Allam a El Corriere della Sera amb un títol força impactant ( El vel no és un dret, sinó una imposició) i .....més .

No ho puc mesurar del tot però la postura de les dones , en general , és de qüestionament. Suposo és fruit que recordem que en el món musulmà el paper de les dones està absolutament anul·lat . També perquè no ens agraden les imposicions de cap mena . Es ben cert , per altra banda , que cal garantir el dret a l’educació de la Shaima i que volem la igualtat entre homes i dones. Per tant , un dia ella decidirà sobre el seu futur i el seu vel.

Rellegeixo comentaris i felicitacions sobre el Premi Nobel de Literatura . DORIS LESSING , compromesa amb la lluita per a la igualtat. Per ser una veu al costat de les dones . Una dona progressista , que amb 88 anys, rep aquest reconeixement .