29 de juny, 2007

VICTORIA SAU . Feminista i Creu de Sant Jordi



El govern va decidir dies enrere atorgar la Creu de Sant Jordi a 20 personalitats i 11 entitats. Aquesta setmana hi ha hagut l'acte solemne al Palau de la Generalitat .
Ciutadans i ciutadanes de Catalunya que han destacat pel treball que han fet en aquest país. En l’àmbit cívic , en l’àmbit cultural .... Persones , totes elles , mereixedores d’aquest reconeixement .


Vull fer un petit homenatge des d’aquest BLOG a una de les CREU DE SANT JORDI : VICTORIA SAU . Doctora en psicologia i llicenciada en història contemporània.

Feminista que ha conduït a moltes dones amb la seva saviesa . Ha estat professora de moltes i moltes dones que hem escoltat embaladides les seves consideracions i impressions . Les seves lliçons tranquil·les i ponderades . La seva recerca que ha il·lustrat el paper de les dones al llarg de la història - o el poc paper ... - I tot plegat per enfortir el discurs de les feministes i el discurs de la igualtat . Per contribuir decididament a l’extensió de la consciència feminista i a la revindicació de la paritat entre els generes.





Es un bon moment per a agrair-li el seu mestratge . Per a recordar-la i difondre les seves idees , llibres i publicacions





MANIFIESTO PARA LA LIBERACIÓN DE LA MUJER , 1974. Un diccionario ideológico feminista, Barcelona, Icaria, 1981. Ser mujer, fin de una imagen tradicional, Barcelona, Icaria, 1986 . Aportaciones para una lógica del feminismo, Barcelona, La Sal, 1986; "Feminismo: la revolución total", a Jornadas sobre Feminismo Socialista, Madrid, Mariarsa, 1984.


Victoria , gràcies !!!!!!