10 de desembre, 2006

SOBRE DONES!!!!



Aquests dies m'ha semblat que calia fer un repàs especial a qüestions que han succeït entorn a la politica i les dones .



Dia Internacional contra la violència de genere . Una jornada per la reflexió que recorda com les germanes Mirabal van ser assasinades a mans de "treballadors" de Trujillo l'any 69 per defensar els drets de les dones . Trist , cruel , esferidor, terrible, injust , atac a la dignitat com a persona i a la dignitat democràtica .....

Dolorós es escoltar la llarga llista de nons de dones que han mort a Espanya durant aquest any. Terrible escoltar la llarga llista a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú . Noms llegits per dones i espelmes enceses en recordatori a les victimes .

Molt camí a fer!!!!!Cal treballar de valent per ser durs i contundents contra la violència . Cal preparar , aprovar i executar la llei contra la violència a Catalunya.

SEgolene Royal. Un reconeixement a aquesta dona . Una dona que serà - si té el recolzament dels francesos i les franceses - la presidenta de França. Ara ja és la candidata del PSF

Fins ara ha caminat amb pas ferm. Des del moment que va "aixecar el dit" i va dir que optava a la presidència ha tingut una cursa d'obstacles al seu propi partit . Però l' han votat . SEgurament perquè representa una forma nova d'adreçar-se a la ciutadania. Es l'efecte Segolane : dona i ulls femenins a l'hora de governar

Molta sort !!!!!

UN LLIBRE A TENIR EN COMPTE . Lafuente, Isaías .- La mujer olvidada . Clara Campomar y su lucha por el voto femenino

El seu autor diu que la història oficial es plena de persones que no tenen interès i , en canvi, buida de persones amb molt relleu que no tenen cap espai als llibres d'història.I segurament té raó . Entre d'altres coses perquè les dones son les grans oblidades a la història .

Però l'autor posa al seu lloc a Clara Campoamor i ens recorda que no fa gaire dies - 75 anys - es va haver de lluitar per reconèixer una cosa que ara sembla òbvia : el dret al vot de les dones .

Les meves filles no s'ho creuen !!! Expliquem-ho!!!!

AHOSTAK – Veus de dones Basques per la pau -
LES DONES A FAVOR DE LA PAU I EL DIALEG ES TROBEN AL PALAU EUSKALDUNA . BILBO . 2 de DESEMBRE de 2006.

Allò que vaig escoltar !!!! ( jo i una colla de dones de Catalunya que erem a Bilbo!!)

  • Les dones som conscients que el camí cap a la pau , no vindrà nomes de la necessària absència de violència. Exigirà una forta exigència personal ètica. La determinació per a afrontar situacions complexes i tractar ferides obertes desprès de anys de sofriment
  • Estarem en el camí de la pau quan socialment decidim superar també múltiples formes de violència sexista, racista, classista.......
  • Volem obrir una pàgina de la història perquè els hi devem als homes i les dones d’aquest país .
  • Les dones , de sempre , ens hem implicat en causes justes . Des del feminisme i des del diàleg
  • Si vols avançar , s’ha de parlar . Si no vols avançar deixa que es barallin .
  • La solució passa per a donar un paper a les dones en el procés de pau. Els homes ja ho han provat. Les dones , ara volem dir-hi la nostra. Nosaltres ara ens unim totes per una bona solució .
  • Volem involucrar la majoria de dones. Volem que les dones se sentin protagonistes i participatives per la pau.
  • Estem compromeses amb la pau . Som mes i mes plurals . Hi ha experiències arreu del món que han tingut veus de dones. Nosaltres volem incorporar la perspectiva de gènere en els processos de pau. Busquem el diàleg sense condicions ni exclusions.
  • L’arbre serà un símbol . ( com l’arbre del parlament Basc ) . Es símbol de diàleg. Un lloc que ens uneix . Ens adreçarem als ajuntaments perquè identifiqui un lloc i s’hi pugui plantar un arbre. Serà un espai per la pau.

1 comentari:

Gerard Llobet ha dit...

Dones com Campoamor, Nelken o Kent que van ser de les primeres parlamentàries a la II República són nomès la punta d'un iceberg de tantes dones que han des de l'anonimat han lluitat pels seus drets. Les dones, i els homes tambè, han i hem de lluitar per a que la igualtat real sigui plena en poc temps i en tots els àmbits que ens envolten.