29 d’octubre, 2006

PER LA CATALUNYA SOCIAL

Podríem parlar de "madipulació" i de memòria esbiaixada de CiU fruit del DVD amb el qual aquesta formació politica ens ha sorprès darrerament. Podríem, els altres partits, també fer un DVD recordant la seva gestió nefasta, des de Banca Catalana fins a la petició del fiscal pel cas Treball... Si se'n podrien omplir, de fascicles, de vídeos, de DVD… i segurament obtindrien algun premi en un festival del cinema! Amb tot, no deixen de ser entrebancs i una lectura de la història absolutament esbiaxada. En el nostre camí hi ha una realitat constatable: hem fet més feina en tres anys de govern catalanista i d'esquerres que en vint-i-tres de CiU, amb el suport expliciti o implícit del PP. Per això hi ha qui necesita ara firmes davant de notari perquè ha perdut en aquest temps tota la credibilitat.
Donàvem xifres la setmana passada. Donàvem arguments de com des de l'esquerra catalanista i des del PSC s'havien fixat unes noves bases de cultura de govern: proximitat, planificació, equilibri territorial, catalanisme social. No ens cal anar a cal notari a fer contactes. No ens cal perquè nosaltres adquirim compromisos que són de caràcter moral, de confiança amb els ciutadans i ciutadanes. No deixa de ser força curiós, i paradigmàtic, que Mas hagi d'anar al notari per renegar del passat, dels pactes del Majestic i del suport incondicional any rere any al pressupostos de l'Estat quan governava el PP, un suport que ara també condiciona amb una estrafolària pirueta de darrera hora quan el govern socialista de l´Estat presenta uns pressupostos d'alt contingut social.
Els socialistes contraposen les polítiques d'imatge i de maquillatge amb polítiques clarament socials que comportin la plena igualtat entre els ciutadans. Que l'educació, la cultura, l'habitatge, els serveis socials siguin elements cabdals i centrals de l´acció de govern de la Generalitat. Ens avalen aquest tres anys de realitat tangibles. Ens avala la llarga trajectòria en defensa del país i dels drets de tothom. Ens avala l'excel•lent feina als ajuntaments de les ciutats més importants de Catalunya i també en els pobles petits. Proximitat, coneixent de la realitat... Treballem des de sempre per seguir avançant i no fer passes enrere com podria ser el retorn d'un de CiU i PP al govern de la Generalitat. Ja els hem patit massa anys!
Estem convençuts que Catalunya no vol un govern basat en la queixa permanent. Cal aprofitar totes les expectatives que s'obren amb el nou Estatut i desenvolupar els seus continguts de manera progressiva i al servei de la ciutadania. Això només es garantirà amb un govern amb forta presència dels socialistes, en què es continuï amb el llegat positiu i inesborrable del govern de Pasqual Maragall. Volem seguir treballant pels barris, volem seguir treballant per compatibilitzar infraestructures i medi ambient. Volem apropar les solucions als implicats. Volem dinamitzar l'economia perquè la creació de llocs de treball sigui una realitat... Volem acomplir, en definitiva, l'objectiu que la Catalunya social, aquella que té el màxim d'autogovern al servei dels seus ciutadans i ciutadanes, sigui una realitat tangible en oposició al cofoisme essencialista buit de continguts socials que durant vint-i-tres anys han ressonat al nostre país.
L'1 de novembre tenim l'oportunitat de seguir donant confiança als socialistes per fer possible aprofundir en la Catalunya Social. Fer possible que se segueixi invertint en salut, en educació, en aquells aspectes que milloren la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania. Treballar per la Catalunya de la igualtat d'oportunitats és un objectiu que tenim com a referent els socialistes.
L'1 de novembre podem seguir avançant en el sentit positiu per Catalunya, desenvolupant de manera progressista i social el nou Estatut i, per tant, assolint nous reptes de millora. L'altra opció és retrocedir i entrar un cop més en una deriva de reivindicació estèril, en una situació on els serveis que garanteixen el benestar siguin retallats altra vegada... De nosaltres depèn, el nostre vot és més que mai decisiu i necessari si volem seguir avançant.
Per una Catalunya social, confieu amb els i les socialistes de Catalunya. Doneu-nos el vostre vot.