31 d’octubre, 2012

ELS GOYA DE LA MASIA d'EN CABANYES


A la Masia d'en Cabanyes hem obert una línia de treball vinculada a la investigació i específicament en l’anàlisi dels gravats de Goya . Es tracta de 12 peces originals, que formen part del llegat que la família Cabanyes va deixar a la finca des de la seva donació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Durant molts anys alguns d'aquests gravats eren a la Biblioteca emmarcats . Sempre s'havia dubtat de la seva autenticitat. Ara hem pogut , gracies al suport de Caixa Penedes, fer-ne investigacio . Rosa Vives, catedràtica de gravat de la Universitat de Barcelona, ens va visitar dies enrera conjuntament amb l'amic Puig Rovira . Li hem encarregat que ens ajudi a fer anàlisi i ceritificació d'aquestes peces que emmarcats per parelles - es creu que cap a l’any 1895 , ja que es troba un retall de diari “La Vanguardia” de l’any 1895 a la part posterior d’uns dels quadres.

D’acord amb la investigadora caldrà analitzar si són proves d’estat, però ja es destaca la bona qualitat del paper i de la tinta, del color negre, confirmant una esplèndida impressió. Aquesta línea de treball de recerca sobre els gravats de Goya començarà per l’informe de la catedràtica de gravat sobre les peces i la seva autenticitat, la posterior restauració i finalment una proposta de nova ubicació.

Recordeu que el "CENTRE d'INTERPRETACio DEL ROMANTICISME MANUEL DE CABANYES" es obert els dissabtes i diumenges mati . Tambe es pot fer visites concertades!!!