09 de juliol, 2012

DESIGUALTATS A PROPOSIT DEL GÈNERE

Quan parlem de drets de les dones parlem de tota una societat. Posem en evidència contradiccions. Proposem un ordre més just que afecta a homes i dones . Que ens faci més lliures i feliçosMaria Aurèlia Capmany

A la REVISTA DE TREBALL SOCIAL (RTS)  que edita el col.legi oficial de Treball Social de Catalunya,  aquest mes hi ha un monogràfic  sobre gènere : DESIGUALTATS A PROPÒSIT DEL GENERE , amb articles de Neus Roca i Maribel Cardenas ( Intervencio social amb perspectiva de gènere) ; Jose Maria Tortosa ( pobreza y  perspectiva de genero) ; Rosa Maria Carrasco Coria ( El derecho a no cuidar des de la mirada del trabajo social ) ; Margarida Saiz ( La intervencio en situacions de violència masclista des del sistema de serveis socials ) ; Danile Gabarro ( Debe el Trabajo Social atender a los hombres?) ; Tomasa Bañez ( el Trbajo social como profesion feminizada) ; Rosa M. Alegre, Irene de Vicente y Laura Ruiz ( Mas formacion para una mejor prevencion y deteccion de la violencia de genero) ;  Carme Perez i Anna Roig (Cicle radiofonic "fem igualtat") ; Alba Pons ( Interferencies. Treball Social i (Trans) formacio de gènere ) ; Manuel Martin ( la Realidad compleja de la prostitucion femenina. Algunas reflexiones y/0 pistas para acompañar procesos desde lo local ) . Una proposta per " a pensar, des de la perspectiva de gènere, sobre aspectes legals, la pobresa, la funcio de la cura, les noves masculinitats, la violencia, i tambe sobre experiencies creatives i innovadores que ens apropen a la intervencio social des de diversos ambits"

Els membres del Consell editorial van demanar-me, en el meu cas ,  que fes una explicació sobre dues de les lleis que es van aprovar en la darrera legislatura. He fet una sintesi a   "LLLEIS PER A LA IGUALTAT".

Una reflexio descriptiva de la “ Ley organica 3/2007, de 22 de marzo para la igualdad efectiva de mujeres y hombres” , la “Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista”.  . Descripcio de les  LLEIS PER A LA IGUALTAT , i una  certa alerta  "La societat ha d’ésser en el futur  necessariament més femenina. Una societat que ha d’entendre que la igualtat és un dret que implica a tota la societat. No obstant, malgrat el marc normatiu, en el marc actual de crisi global correm el risc que els drets de les dones es desdibuixin i que es reforci aquella  idea que sosté que les “Lleis per a la igualtat” i les polítiques públiques de gènere són una suma de privilegis. Oblidant que estem parlant de drets.