16 d’octubre, 2011

PAISATGE despres del 15 d'octubre

Anton Costas deia dies enrere en un article a El País - Paisaje despues de la crisi - " ... en la crisis de 2001 o en la del 1992 se discutía sobre la orientacion ideológica de las politicas macroeconòmicas. Ahora lo que esta en cuestión son los valores, las reglas y las instituciones que regulan nuestra economía . Esto es más serio".

Ahir el paisatge humà a la manifestació era plural. I seríós. Les persones que hi erem expressavem el nostre descontent. Expressavem la voluntat d'ésser particeps d'una transformació social més justa i solidària . L'esperança en un canvi que s'ha de liderar amb els valors de la igualtat .

Ahir Federico Mayor Zaragoza manifestava de forma categorica "Està canviant la història" . El 15-M ha demostrat de manera pacifica, serenament, que la participació política no presencial pot canviar radicalment la història. Maí els ciutadans havien pogut participar activament, eren subdits..."

Ahir la ciutadabia va parlar. Ho va fer amb la seva presència arreu del món a les manifestacions . Ahir a Barcelona el paisatge de pancartes es manifestava : Winter is coming ; A nosaltres qui ens rescata ? ; Vull un món més just; No volem mutues per a vosaltres especuladors; Es lloga hospital ; Polítics i banquers a cadena perpetua ; les retallades no son per un món millor ; ...

Fora bo que l'esquerra acompanyi aquests ciutadans . És l'hora de fer passos endavant , "hacer realidad mañana muchos imposibles hoy" (Federico Mayor Zaragoza)