25 de març, 2011

ELS CAPS DE LLISTA DEL PSC al cim del Montgròs, acompanyats de Joaquim Nadal


Dimarts passat els socialistes vam pujar al cim del Montgròs a Sant Pere de Ribes. La panòràmica era bònica. El mar al fons. Els municipis del Garraf escampats en un petit territori . Alguns molts compactats ( el nucli de Ribes ), d'altres més dispersos i amb "ferides" a la muntanya en forma d'urbanitzacions. La C-15 construint-se. Una de les obres emblemàtiques del goverm del President Montilla per tots nosaltres. Un paradigma. La C-15 és una de les mostres més palpables del treball conjunt entre el govern anterior i els alcaldes del Garraf .

Aquesta és una de les accions que els ha unit. No obstant , hi ha d’altres realitzades a partir de l’estratègia dels alcaldes i alcaldessa socialistes: l'agència de desenvolupament econòmic; el Consorci Sanitari del Garraf , el treball conjunt de planificació en el traçat del tren orbital , la demanda de Pla director Comarcal , el Consorci dels Colls-Miralpeix , la consolidació de la Televisió Comarcal amb el Consorci TDT Garraf.....

Ens semblava que havíem de posar de relleu aquest clima de treball conjunt que considerem que és beneficiós i positiu x a la comarca i la seva gent.

Així doncs es van reunir al cim del Montgros per a compartir balanç i projecte de futur : Joaquim Nadal i la globalitat de caps de llista del PSC al Garraf : Joan Ignasi Elena, Jordi Baiget, Josep Antoni Blanco, Xavier Robert, Lluïsa Romero, Ignasi Marquino.

Per altra banda, ha estat, com no podria ésser d'altra manera, una trobada "d'alertes". En el sentit de recordar els compromis que l'antic govern va fer amb el Garraf i per a evidenciar que ara no fora bo - gens bo - que es qüestionessin.

L’anunci del Govern de la Generalitat anunciant retallades en àmbits que considerem bàsics: educació, salut, polítiques socials i d’ocupació genera preocupació per l’abast i la repercussió que significa sobre els serveis públics i per les conseqüències que tindrà per a projectes previstos al nostre territori. Aspectes que sempre han tingut un dèficit a la comarca, relacionat sobretot per l’augment demogràfic que durant molts anys no va anar acompanyat de la previsió dels serveis públics. Els darrers anys, amb un president socialista a la Generalitat, la situació començava a redreçar-se, tot i que queden pendents projectes que continuen sent necessaris per a la cohesió i la qualitat de vida al Garraf.

Faig una llista de les "alertes" : Vilanova i la Geltrú ( - Edifici per a l’Escola Pasífae ,- Edifici per a l’Escola Oficial d’Idiomes i Centre de recursos educatius ) Sitges (- Escola Agnès de Sitges , - Nou CAP ) ; Sant Pere de Ribes - Construcció del nou CAP de Ribes d'acord amb el conveni signat, - Ampliació del CAP de les Roquetes ,- Acabament de l’IES Montgròs a Ribes, - Construcció d’un nou Institut a Les Roquetes, - Construcció d’una nova escola a Les Roquetes) Cubelles ( Nou Institut les Vinyes , Biblioteca , millores a l'Escola Charlie Rivel ) ; Canyelles (- Pavelló esportiu. Inclòs en el Pla Director d’Instal•lacions i Equipaments Esportius. Utilitzat pel centre educatiu i per la ciutadania i la pràctica esportiva - Nova biblioteca ) i per la globalitat de la Comarca: Pla de Reordenació sanitària del Garraf : la construcció d'un nou centre hospitalari destinat a l'atenció especialitzada al municipi de Vilanova i la Geltrú i la reforma de l'Hospital-residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes per reconvertir-lo en un centre sociosanitari.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i les antenes...?