28 de desembre, 2010

AMB ULLS DE DONA

La història sovint es plena d'homes que no necessariament n'haurien de fornar part. Contrariament, massa sovint la biografia de les dones queda invisibilitzada o oblidada.

L'Institut Catala de les Dones fa uns anys va crear un cercador d'expertes . Una eina a disposició dels mitjans de comunicació per a la recerca de perfils de dones d'àmbits científics, acadèmics, empresarials, culturals i d'altres. L'objectiu era visualitzar les aportacions de les dones, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència femenina, i facilitar que els mitjans de comunicació convidin dones expertes a generar opinió en informatius, debats, intervencions i programes diversos.

Ara ens proposa el "Diccionari Biogràfic de Dones" de tots els Països Catalans. " Es tracta d'un diccionari en línia, d’accés públic i gratuït, que ofereix un extens recorregut al llarg de la història dels territoris de parla catalana entre els segles I i XXI a través de la biografia de 655 dones, amb l’objectiu de donar a conèixer la contribució que les dones han fet en la història des de diferents camps de coneixement i àmbits d’actuació.

Una bona oportunitat per a posar de relleu allò que les dones han fet a casa nostra. Una bona oportunitat per a recordar que massa sovint la seva emprempta no ha estat reconeguda , ni feta visible. Ara amb aquest "Diccionari Biogràfic de Dones" el país reconeix el que hi han aportat