31 d’octubre, 2010

PICASSO DAVANT DEGAS al Picasso. ( i la Barcelona esplèndida)

Barcelona està esplèndida. I l’art i la cultura hi tenen molt a veure . L’exposició PICASSO DAVANT DEGAS al MUSEU PICASSO hi contribueix. Llegueixo " ... les obres de Picasso es justeposen sovint amb obres de Degas que va veure o que pot ser que veiés. Picasso, que no va ésser mai un mer imitador, davant l'art de Degas va tenir una reacció versàtil i competitiva, sempre amb un punt de transformació obstinada i a vegades fregant la paròdia o el pastitx "

El nivell internacional de l’exposició és una peça més d’aquesta xarxa cultural que posiciona Barcelona al món i que provoca cues al davant dels museus sovint. En aquest cas, per a veure una exposició que és un “diàleg” entre aquests dos pintors . Dos genis que es parlen.

Des de la pedagogia. Descobrint peces emblemàtiques, obres mestres, d’ambdós i descobrint-hi la connexió – Al cafè ( L’absenta) de Degas / Retrat de Sebastià Sunyer i Vidal de Picasso - o – Nu pentinant-se de Picasso i El pentinat De Degas - .

Endinsant-se en una relació que no va existir fisicament malgrat de la proximitat dels estudis dels pintors a París, però que queda clar va ésser una relació d'admiració ( de Picasso a Degas) ....



Excel•lent i per a compartir