21 de setembre, 2010

Qui vol liderar el CANVI X LA IGUALTAT ?

Aquests dies toca fer repàs. Toca valorar si al llarg dels 7 anys de govern catalanista i d'esquerres s'ha aconseguit capgirar el país. Qui ha garantit els drets de l'Edducació amb la construcció de 2 escoles per setmana, qui ha creat 15 places d'escola bressol cada dia, qui ha construït 5 escoles bressol al mes, qui ha constrüit un centre de salut cada setmana ...., qui ha inverit en salut com mai.......? Les xifres son prou incontestables. I darrera d'elles una manera d'entendre el país i les prioritats.

I en relació a la igualtat ? La nostra companya Imma Moraleda ha fet una entrada al seu Blog amb un títol suggerent, recordant que s'ha aprovat el projecte de llei d'igualtat catalana : el canvi real real.Més igualtat, Més paritat .

Efectivament , el projecte de llei d'igualtat catalana posa negre sobre blanc els drets de les dones de Catalunya, un nou pas cap a la igualtat entre homes i dones a la nostra societat. Un pas que il.lustra que la igualtat està a l'agenda politica del govern .Una llei que estara "a punt de solfa" quan hi hagi un nou govern .

Val a dir, per altra banda, que el govern del president Montilla ha tingut en compte la igualtat des de la transversalitat. Des de la necessitat d'abodar-la per mitja de totes les politiques publiques les necessitat de les dones .

Un exemple clar son les llars d'infants. El govern i els ajuntaments han fet un gran esforç per a donar resposta a la demanda de places . Han donat resposta pensant amb la globalitat de la familia , pensant en l’espiral que suposa : feina per les dones , benestar per a nens i socialització precoç en un país d’igualtat, benestar per els avis - que no esdevenen cuidadors/es - , equitat entre homes i dones, llocs de treball , espai d’integració per a les persones i fills/es immigrants .... S’ha passat en aquests anys de 24.000 places a 48.000 places el 2010 . Al Garraf de 400 a 1000.