24 de setembre, 2010

El Ple del Parlament de dimecres va ésser el darrer d’aquesta legislatura. Un Ple, per tant especial. No per les lleis aprovades ( la llei que blinda els correbous, les lleis de l'aranès, de l'Autoritat de Protecció de Dades de Catalunya i de polítiques de joventut) sinó per l’ambient .

El dia anterior el
Conseller Joaquim Nadal havia presentat el document de balanç de la gestió del govern de la Generalitat presidit per José Montilla. Un manera de passar comptes d’allò que el març del 2007 va quedar aprovat com a projecte de la legislatura 2006/2010. En aquell moment es comunicava a la ciutadania els objectius i prioritats. Dimarts se’n feia balanç.

Aquesta valoració va ésser present a la cambra dimecres. En el sentit que a la sessió de control al president les preguntes van girar al voltant del balanç de la legislatura. També hi va tenir protagonisme el decret d'autonomia dels centres d'ensenyament que el govern ha aprovat aquest estiu i la reforma laboral.

En relació al balanç recullo les paraules de Montilla a la resposta que feia a Dolors Camats d’ICV :
Miri, les xifres demostren quina ha estat la nostra prioritat i la nostra prioritat han estat les persones i el seu benestar.

Curiosament el president posava en valor els serveis a les persones – escoles , hospitals, mossos, ... – i Mas feia poques hores que proposava tisorada a tot plegat retallant un 20% els serveis públics!!! Un exemple més de que no es el mateix un govern que un altre!!!! Mentre Montilla recordava que el govern ha contractat cada dia del seu mandat a 5 mestres , 3 mossos i dos metges. Mas proposava no serveis.

En el cas del Garraf/Alt Penedes aquests darrers dies hem fet també balanç. Fa uns dies Marina Geli va ésser a Vilanova i la Geltrú - en un programa amb la cadena Ser i a la presentació del seu llibre - , Ernest Maragall a Cubelles - en una visita a l'escola Mar i Cel i fent balanç amb alcaldes i alcaldessa - , Mar Serna a Sant Sadurní d'Anoia - fent balanç de l'obra de govern i presentant el diptic FETS de SAnt Sadurní

Xifres, dades, estadístiques, fer balanç, passar comptes, mostrar quadres comparatius, repassar, analitzar, solucions, drets garantits, claretat, negre sobre blanc, coherència ...... és el que hi ha al darrera de tota la documentació recollida en la WEB del COMPLIMENT DEL PLA DE GOVERN 2007/2010. Entre la documentació hi ha un vídeo curt però il.lustratiu : ENFORTINT CATALUNYA

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molta feina i poc coneguda per la majoria de la ciutadania. Joaquim