25 de setembre, 2010

FRIDA KALHO, de nou


Si hi ha algú que expressa el dolor físic en la seva obra és Frida Kalho. La seva obra píctorica està impregnada de la seva biografia personal. La del dolor i la recerca d'un equilibri que potser mai va tenir. Per altra banda, si hi ha algú que expressa color, mestissatge i bellesa fotogràfica és Frida Kalho .

"Nunca te olvidaré....De Frida Kalho para Nicolas Muray. Fotografias y cartas ineditas", és una obra publicada per a celebrar el 5oè aniversari de la mort de Frida, però també una mostra d'amor, un recorregut per els colors, els vestits, les joies, es flors i els pentinats de Frida. Un contrast, de nou entre vitalitat artística i personal i un cos maltractat per la malaltia.


Si les fotografies de Muray són color i vida en comú , a "Frida Kalho. Sus fotos", hi ha recollides les fotos més intimes de la pintora . Aquelles que han estat 5o anys endreçades d'ençà que Frida va morir el 1954 ( Diego Rivera va demanar que no es mostressin els seus papers i d'altre objectes personals ) . És per altra banda, d'acord amb les paraules del fotograf i historiador Pablo Ortiz Monasterio , "... la coleción fotogràfica de un artista fundamental del siglo XX con obras de grandes maestros de la lente , como Man Ray, Brassai, Alvarez Bravo... reflejo de una época y entrañable registro de una familia ampliada de gente talentosa"

Un llibre familiar amb fotografies on hi ha el relat vital de Frida: Diego Rivera . On hi apreixen fotos d'aquells espais i persones que van formar part de Frida : Leon Trotsky, Isamu Noguchi, André Breton, Tina Modotti, Dolores del Río o Georgia O’Keefe . La seva família i els seus entorns . Les seves pasions .

El pais. El album secreto de Frida Kalho