14 d’agost, 2010

DE MUSEUS .... MUSEU DELS SANTS d'OLOT

Vic i Olot són més propers. La Collada de Bracons ha fet que anar a Olot sigui més fàcil. Aquest matí des de Torelló a Olot només 25 minuts. Proximitat i recorregut per el paisatge verd de l’Osona i la Garrotxa. Fantàstic. I a l’altre cantó, Les Presses i Olot .
La Garrotxa – i Olot - són un d’aquells llocs que cal visitar de tant en tant. No deixa de ser curiós visitar una ciutat que és en mig de volcans i que aquesta peculiaritat formi part de vida quotidiana d’olotins i olotines . Es també, ciutat de sants . Ciutat de sants d’ençà que el 1880 es va crear el primer taller d’imatgeria religiosa – els germans Vayreda, Josep Berga i Boix i Valentí Carrera . Una barreja de catolicisme, catalanisme i carlisme - .Un inici que ha tingut alts i baixos comercials, econòmics i religiosos però que sense cap mena de dubte ha deixat petjada a Olot ( va haver-hi fins a 40 tallers després de la guerra civil i en l’actualitat dóna feina a 30 persones )

Tot això i més s’explica al Museu dels Sants . Situat en un espai neogòtic on a la planta baixa hi ha un taller . Un taller que funciona i on es pot veure com es fan les imatges religioses que marxen .............. cap a Amèrica, Cuba , l’Est d’Europa, Andalusia, Madrid ... Un museu molt interessant i pedagògic. Visual – hi ha vídeos per tècniques i curiositats : com es fan els ulls de vidre, les sanefes i els daurats , com es pinten, ? ... - , i que mostra les imatges del Sants a partir dels models originals d’escultors reconeguts.

Tot plegat fantàstic.
Olot, t'espera: Museu comarcal de la Garrotxa a l'Hospici, Museu dels Volcans,Casa Museu Can Trincheria, 12 indrets d'interès per visitar el Parc, el Modernisme , les escultures al carrer