29 de juny, 2010

FEMINITZANT LA POLITICA



Dolors Renau presenta el seu darrer llibre, el proper dissabte dia 3 de juliol al World Trade Center . Ho fa en el marc de les Jornades que ha organitzat el PSC sota el títol , Feminitzant el PSC, Feminitzant Catalunya. La democràcia paritària en l’horitzó del canvi social, que comptarà amb la presencia de la ministra d’igualtat i del president de la Generalitat de Catalunya.

El llibre de Dolors Renau es fruit dels diàlegs i debats que ha fet l’autora amb 30 dones que li han explicat el seu punt de vista a l’hora de valorar el seu pas per la política. Debats i xerrades amb una dona vital com la Dolors per compartir reflexions sobre els handicaps i els reptes aconseguits. El resultat es Feminitzant la política, editat per la Fundació Campalans i el PSC.

L’autora ens ha conduït sovint en les reflexions per una manera diferent de fer política . “ La voz Publica de las mujeres” i “ Ciudadanas y politicas”, són les seves aportacions més properes . En aquestes obres hem resseguit el pensament de Dolors Renau . En aquestes obres es plantejava l'autora que més enllà de la paritat – en l’àmbit polític i de representació - que hem aconseguit fruit de les lleis que ha posat, negre sobre blanc, l’esquerra i ha qüestionat la dreta , que més enllà de la consolidació de lideratges femenins ... , cal preguntar-se quina és la nova manera de fer política, quina agenda l’ha de construir, quins valors socials i culturals.

Aquest serà el debat que s’obre el proper 3 de juliol . Amb la presentació del llibre i les jornades . Unes jornades que han de posar de relleu el compromís del PSc amb la igualtat entre homes i dones . El compromís del PSC , els fets i els camins recorreguts en el marc de les polítiques publiques que ha liderat aquests darrers anys la Generalitat de Catalunya , i també , el camí que cal encara recórrer .

Voldria fer una valoració positiva del que hem aconseguit. Mai com ara el govern havia tingut “una mirada a favor de les dones i les seves necessitats” . Mai com ara les politiques, programes i accions de les conselleries s’havien tenyit tant de la perspectiva de gènere – Des de la salut fins al Treball. Des de les polítiques contra la violència a les propostes per no deixar perdre el talent femení i els nous usos del temps . ............- .

Deia una investigadora que va començar a veure que el món canviava i creia amb les dones “ quan es va adonar que les persones preguntaven , també a les nenes , que volien ésser quan fossin grans” . Certament ara això passa. Les dones tenen un futur al marge del seu entorn familiar i el seu entorn més immediat.

EL PSC ha estat un partit que de sempre ha lluitat per a la igualtat. A la seva agenda política hi ha hagut, de sempre , les propostes per a trencar amb discriminacions i per avançar en la igualtat real.

Ara s’apropen les eleccions al Parlament de Catalunya i el PSC , vol visibilitzar l’aportació i la gestió política de les dones socialistes així com analitzar la participació política/electoral de les dones.

Per anar a les jornades cal fer inscripció a : http://paritat.cat