09 de març, 2010

8 de Març (III). Continuem avançant

CONTINUEM AVANÇANT. Fa 100 anys es va proposar celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Un segle mes tard, homes i dones de tot el món continuem avançant. Aquest és el missatge triat per la Diputació de Barcelona pel Dia Internacional de les Dones.
Es cert , continuem avançant despres del treball i l'energia de Dones com Montserrat Roig , Federica Montseny , Clara Campoamor , Virginia Woolf que van lluitar per la igualtat . Per fer reconèixer les aportacions de les dones. Per un futur més igualitari i més just.

La imatge que acompanya aquest post té nomes els rostres d’unes quantes dones. Com a mostra de totes aquelles altres que han lluitat per la igualtat aquí a casa nostra i arreu del món.
Com a mostra d’aquelles dones que han tingut relleu en els seus àmbits polítics i professionals.

També , entenc , com a mostra de totes les dones que dia rera dia hem treballat en els nostres àmbits, de forma anònima, per la igualtat.

Simone de Beavouir
deia que ningú no neix dona. S'hi torna "....cap destí biologic, psiquic o econòmic no defineix la figura que representa a la societat la femella humana; el conjunt de la civilització elabora aquest projecte intermedi entre el mascle i el castrat que rep el qualificatiu de femení"

Doncs això!!! Continuem avançant però cal encara el treball de moltes regidores del país que mantinguin el valor de les politqiues d'Igualtat . Una mostra d'aquesta activitat la trobareu a les pagines especials de el Peridico d'ahir : Merce Espada - Sitges , "Continua sent necessari el feminisme ?", LLuïsa Moret , -Sant Boí de Llobregat - , "Construir una societat més justa esta a les nostres mans", Maria del Mar Sanchez - Granollers-, "Granollers treballa per detectar i erdaicar les desigulatats" , Núria Milà - Castelldefels- " El dret de ciutadania de les dones i noves masculinitats", Elsa Blasco - Barcelona - , "Per un pacte entre dones i homes".