09 de gener, 2010

UN DIA GRAN PER LA COMARCA: el Pla de Reordenació Hospitalria del Garraf

Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, utilitza una expressió que em sembla il.lustrativa i encertada en relació a la seva tasca al davant de les politiques publiques de salut d'aquest país. Diu , sovint , "... m'ha tocat refer la història. Ens ha tocat refer la història".

En fa ús en el sentit que en aquest govern li ha tocat pendre decisions i actuar en molts aspectes i qüestions que en el passat no s'abordaven . Parla , en aquest sentit d'un nou model de governança amb la creació dels "governs territorials de salut", de l'augment de la despesa de salut x habitant i, també de la quantitat d'equipaments que s'han executat arreu del país.

Ahir a Olivella, en la inauguració del nou dispensari, deia que en moments dificils - com els que vivim ara - cal mirar enrere. Cal valorar la feina feta.

Aquest va ser el fil conductor dels actes amb Marina Geli ahir al Garraf. Activitats amb molt d'impacte, al darrera, social i polític: " ....un gran dia per la comarca" , deia l'alcalde de la ciutat i president del Consorci Sanitari del Garraf, " ...un ens creat ara fa un any que ha treballat amb rigor, ha integrat serveis, ha realitzat i aprovat un pla estrategic... de manera compartida amb la Conselleria i amb els ajuntaments de la comarca.."

Fou, certament un gran dia per la comarca fruit que ahir es signava , - despres de la inauguració del nou CAPI al barri de Mar de Vilanova i la Geltrú -, el protocol marc d'intencions i col.laboració per a promoure el "Pla de Reordenació Hospitalària del Garraf" que vol promoure la modernització d'instal.lacions, d'integració corportiva i augmentar la qualitat assistencial dels nostres ciutadans/es .Un recorregut, deia el Joan Ignasi que "neix de la generositat, dedicació i treball, de la convicció que cal sumar, que s'ha de mimar als administrats, treballar junts " .

En aquest sentit , bona concreció global per la comarca amb dos dispostius clars:
  • Nou centre hospitalari a Vilanova i la Geltrú
  • Reforma del Centre de Sant Pere de Ribes. Esdevenint un hospital sociosanitari especialitzat en aquest tipus d'atenció.

Tot plegat una bona noticia fruit de l'anàlisi de les realitats i les necessitats. En un territori "emergent , metropolità però que té personalitat pròpia" , que en aquest cas aposta per la concreció de dos vectors que de forma global i conjunta té connotacions econòmiques, de proximitat, de creació de llocs de treball lligats a la dependència, de recerca i coneixement , de millors serveis, d'especialització i treball en xarxa ... On , d'acord amb les paraules de la consellera " ... ningu hi ha de perdre".

Ahir es va fer un pas , capdal , important , tracedent , desitjat .....per la reordenació Hospitalaria del Garraf. Un pas desitjat i treballat llargament . Ara cladrà avançar i concretar . " Se'ns ha girat feina" . Certament , d'aquí a pocs mesos hi haurà a sobre la taula els "Plans Funcionals" d'ambdos equipaments i després .... les inversions .

Felicitats a tots i totes els que han fet possible aquesta entesa que ha de suposar més serveis i més qualitat per a la ciutadania!!!