11 de novembre, 2009

EL VALOR AFEGIT DEL TERCER SECTOR EN LA PRESTACiÓ DE SERVEIS PÚBLICS

Guia pràctica de clausules socials en la contractació pública de serveis socials i d'atenció a les persones. Aquesta és la publicació que ens han presentat avui al Parlament de Catalunya , Angels Guiteras, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya , Toni Codina , Director General i , Joan Serrano , coordinador de la Guia.

D'acord amb les seves paraules : "aquesta publicació es presenta com a una eina de gran utilitat en el procés de desplegament del Sistema Català de Serveis Socials i s’adreça a totes aquelles persones i institucions, tant del sector públic com del tercer sector, interessades a garantir uns serveis socials de qualitat. Alhora, neix com a resposta a les necessitats de les entitats d’impulsar qualitat i millora de la gestió a les entitats socials, i posicionar-les millor per a la prestació de serveis en concertació i cooperació amb les administracions".

Son molts els Ajuntaments , els Regidors i Regidores, que han cercat formules per introduir clausules socials en les contractacions . Propostes i voluntat politica s'han agafat de la mà amb les entitats socials a l'hora de presentar-se en un concurs public . Ara , amb la proposta que ens fa la Taula s'enten que hi ha una visió util i pràctica que ofereix sistemització i més rigor .