10 de maig, 2009

Trobada de dones d'empresa














Divendres vaig assistir a la Trobada d'empresàries i directives del Penedès i el Garraf . Era una trobada especial perquè DONES D’EMPRESA celebrava un any de la seva constitució. http://donesdempresa.cat/ . I ja son 300 associades!!!

Va esser un sopar i una trobada molt agradable i interessant . Un sopar que va tenir diferents ritmes – molt ben organitzats per Dones d’Empresa i conduïts per la periodista vilanovina Anna Poch - . En un primer ritme vam escoltar la conferencia de Julia Fernandez - advocada, mediadora empresarial i membre d’ASPEGI ( Associacion de Mujeres Profesionals y Empresarias de Guipuzcua http://aspegi.org/) Una associació que té com a objectiu “la promoción profesional de las mujeres, mediante su incorporación al mercado laboral en condiciones de igualdad, por lo que tratamos de participar en todas aquellas iniciativas que promuevan la citada incorporación”. Julia Fernandez va fer una lliçó magistral a totes les assistents sobre lideratge i empresa. Un lliço magistral que recollia , entre d’altres, el debat obert sobre els avantatges que representa la diversitat de gènere a les empreses, a les direccions , en relació al que representa els valors i les maneres de fer de les dones a les empreses. Els estudis recorden que on hi ha dones hi ha un estil propi a tenir en compte : mes consciència del risc, més ètica i responsabilitat social a l’hora de prendre decisions, estil mes participatiu i comunicador ..... En recorden aquests estudis que empreses amb majories de dones son minoritàries , però aconsegueixin millors resultats ....

DONES D’EMPRESA després ens va proposar sopar i repartir-nos en taules rodones .Jo vaig compartir taula amb la Raquel i l’Anna de Dones d’Empresa – dones enèrgiques que van controlar fins a l’últim detall i amb les que hem pogut parlar de les seves propostes de futur- ; Merce Espada - Regidora d’Igualtat de Sitges. http://merceespadap.blogspot.com/ - ; Marta Llorens - Diputada al Parlament de Catalunya de CiU - ; Queta Domenech - Directora General de Vallformosa .http://www.vallformosa.es/ ; i Julia Fernandez.

Després de la salutació d’Anna Belchi , les reflexions i consideracions de Marta Llorens i jo mateixa , a les taules es va obrir el debat . També vam poder escoltar l’experiència de Queta Domènech parlant de la seva empresa .Paraules de l’experiència i d’un treball en una empresa familiar . I paraules de record al company i amic perdut.

Com deia , a les taules es va parlar de tot . I al final , micro en mà , es va compartir . La llista de comentaris deu ser més llarga . Però exposo aquí alguns comentaris i preocupacions : l’accés de al món laboral i l’anomenada “doble presencia” , la necessitat de fer compatible la nostra vida personal i laboral ; la solitud a l’hora d’empendre el camí d’obrir una empresa; les dificultats de les dones davant la societat ( i els banquers) per aconseguir finançament , la necessitat de les joves d’escoltar l’experiència de dones que fa més anys que van obrir camí , la necessitat de compartir espais amb dones “per parlar de tot”; l’estil diferent de “manar” i el camí que porta a esdevenir “la responsable “, les empreses familiars ( la visió de les filles que segueixen i la visió de les mares que han de fer seguir o incorporar els fills i les filles ) , la cultura de l’esforç, l’estima per el projecte que fa que tinguis , també, estima per les persones a qui es dirigeix el projecte , la culpabilitat ( d’algunes ) i la saviesa “calmada" d’entendre que no te sentit sentir-se’n fruit que la nostra independència i treball ens fa més lliures i més fortes .

Al final intercanvi de targetes , foto de família que va fer l’Eva de l’Adeg ( http://www.adeg.cat/ ) i una valoració general : GRACIES DONES D’EMPRESA!!!! i molta sort

4 comentaris:

Doña Pesada ha dit...

Hola!
Sóc la Laura Flores, de Les Filles de Lilith (el primer programa de ràdio dedicat a les dones!!). M’encantaria que fessis un cop d’ull al nostre blog http://lesfillesdelilith.blogspot.com/ i escoltis l’últim programa on vam parlar sobre la posible nova llei d’avortament. Fem força a la Blocesfera femenina i feminista!! (Per cert, en properes tertúlies a Les Filles de Lilith sobre actualitat femenina ens agradaría comptar amb tu…)

Montse Arnan Muñoz ha dit...

Molt bona iniciativa

Mila Arcarons ha dit...

Benvolguda Laura,
Gracies x el teu comentari. Conec el vostre Blog i segueixo alguns dels comentaris a DONES EN XARXA.
Felicitats.
Encantada de participar a les vostres tertulies.
Abraçades

Datos personales ha dit...

Mila,
gràcies per recolçar i acompanar-nos al nostre projecte!!

Dones d'empresa vol compartir experiències amb dones directives i/o executives a més de les emprenedores i empresàries.

Les teves opinions ens son enriquidores!