02 de gener, 2008

ATRAPADA AL MIRALL de Gemma Lienas , més que una novel.la

Dies enrere ja vaig comentar a traves d’aquestes pàgines que havia compartit amb Gemma Lienas un acte sobre violència . Aquell dia ella ens va fer una presentació del seu llibre . Aquell dia ja vaig escoltar-li una reflexió – recordo que va impactar-me – sobre els nexes d’unió que hi ha entre les violències : els esclaus , l’holocaust , la violència envers les dones .

Aquests dies de descans he llegit el llibre . A les primeres pàgines hom pot trobar referències en aquest lligam . “ .... perquè per a reduir una persona a la condició d’esclau no calen armes ni violència física, només calen tècniques de violència psicològica. I una d’aquestes tècniques consisteix en menysprear la persona .... “.

I d’això tracte la novel·la . Del menyspreu que pot sentir una persona envers una altra persona . Exposa tot un seguit de tècniques per a aconseguir que una dona – intel·ligent, autònoma econòmicament .... – s’anul·li . Es deixa anul·lar i arriba a perdre la autoestima .

Una novel·la – un thriller psicològic trepidant diu a la contra de llibre - que ens porta a la reflexió i genera més força per lluitar contra la violència contra les dones .
Us proposo que us apunteu aquesta lectura . De ben segur que us arrossegarà , de nou , una actitud de lluita i de qüestionament .