29 d’octubre, 2007

EL PRIMER FEMINISME: ANTICLERICAL I TRANSGRESSOR

Durant la setmana passada el CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA de Vilanova i la Geltrú , ha seguit la programació del seus cursos. Aquests dies amb el curs “dones fent món , dones memorables, Teresa Claramunt avançar des de l’experiència” ha volgut recordar la trajectòria humana i política d’aquesta defensora e les dones . Sindicalista i anarquista .

Vaig poder assistir en algunes de les sessions que conduïa Laura Vicente , autora de llibre , “Teresa Claramunt, pionera del feminismo obrerista anarquista”. Ens va recordar com aquesta dona – que als 10 anys ja treballava i que va viure en un ambient polític molt proper als valors del republicanisme que li va transmetre el seu pare – va entrar ben aviat en contacte amb el sindicalisme radical i amb l’anarquisme col·lectivista. També, però, que aquesta dona ha d’ ésser considerada una dona feminista que va lluitar per la reducció de la jornada laboral i per la seva insistència, a les dones del moment, en el compromís polític i social .

Era, Teresa Claramunt ( 1862-1931 ), una dona crítica amb l’Església. Una dona crítica amb els capellans que allunyaven a les dones de l’associacionisme i de “ la llum del coneixement “. Per això demanava “ l’emancipació de la consciència “. Feminisme anticlerical i transgressor .

Podeu recollir informació a : Històries de Catalunya ( www.tvcatalunya.com/històriesdecatalunya/personatges). També en un article d’Antoni Castells ( http:// barcelona.indymedia.org) . www.tiempodehistoria.com

Aquest cap de setmana , també a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, moviment en relació al desplegament dels Mossos d’Esquadra , el proper 1 de Novembre . Divendres a la nit, sessió de la intendent responsable de la nova caserna amb la societat civil . Explicació clara sobre les seves funcions i missatge de proximitat . Dissabte, a les 12 del migdia, signatura del conveni entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Conselleria d’Interior . El Conseller Saura va ser a la ciutat i vam visitar les noves instal·lacions . Abans havia fet el mateix a Sitges.

A partir del dia 1 de novembre, al Garraf hi haurà més coordinació entre els cossos de seguretat , més presència dels cossos de seguretat a les ciutats i pobles, més seguretat a les nostres ciutats i pobles.