14 de març, 2007

DEBAT AMB DOLORS RENAU A VILANOVA

La Sectorial de Dones del PSC de Vilanova i la Geltrú i la JSC vam celebrar passat dia 8 de març un sopar-tertúlia amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’acte, al qual van asistir una quarantena de persones, tenia com a convidada Dolors Renau, exdiputada al Congrés i expresidenta de la Internacional Socialista de Dones.

Va esser un plaer poder recordar la nostra relació , com a dones socialistes , amb Dolors Renau . De fet , fa uns anys en una conversa entre algunes de nosaltres i la Dolors , vam concloure que haviem de treballar en un doble sentit : tenint relació i fent sopar amb una ONG que tingues projectes per la igualtat . Per altra banda , com a Grup de Dones del PSC,vam iniciar un treball de debat i activitat politica.

Va ésser un plaer , doncs, compartir el sopar i fer debat sobre el camí encara a recorrer.Especialment interessants foren les aportacions dels joves i les joves de la JSC.La Gisela Vargas, secretària de Memòria Histórica de l’Executiva Nacional de la JSC, i companya socialista de VNG va dir “Espero que arribi un dia que aquesta celebració no s’hagi de realitzar per l’assoliment de la igualtat de gènere en tots els àmbits”.

Dolors Renau, que va centrar el seu discurs en la situació dels i de les joves. Va dir que “la cultura política ha de continuar”, a més de la lluita ideològica i que “el futur depèn de la fortalesa i aprofundiment que es faci a la vida democràtica.” Renau va analitzar la situació de la dona jove, “Actualment la formació mitjana de les dones que tenen de 25 a 40 anys és més elevada que en l’anterior generació, però alhora continuen tenint i sostenint els fills i les filles i carregant amb tots els problemes de la vida domèstica.” Renau també va subratllar que per a moltes d’aquestes dones encara és un problema l’accés al treball o millorar la seva situació un cop han estat mares, i aquesta realitat cal fer-hi front.”