06 d’agost, 2013

Festa Major a Vilanova i la Geltrú . Sensacions creuades




"Celebrem , commemorem, festegem perquè ens sabem finits i limitats,microbis dins el magna obscur, enxempats en una breu franja de soroll enmig de dos grans silencis. La festa amb el seu xivarri,amb l'estrèpit dels coets i la veneracio enogassada pel foc, ens recorda que l'eternitat de l'instant és tot el que tenim i que ens cal aprofitar-la com qui escura el plat i no sap si demà hi haurà cap més apat" ( de Francesc Marc Alvaro  al saló de plens de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Convit a la Festa. 4 d'agost de 2013 )


Festa, festa ... Foc , colors - blanc i vermell - gegants , bastons que s'escridassen , gitanes alegres, cintes al braç del gitano, petards , soroll , polvora,  gralles, 12 morterets, entrada de regidors/es. Convit a la Festa, diables , drac amb foc i foc i foc, drac amb guspires. Soroll i tambors.  Mulasses, castells amb nens que es premem i s'arrapan a un cos humà, carpa i porró, moxiganga, cercolets , panderos . La platja convertida en espai de convivència i d'oci a la negra nit per bocabadar-se amb els focs d'artifici . Que xiulen i fan panpallugues al cel .....


Matinades que desperten la ciutat a toc de gralla. Ofici de la Mare de Déu de les Neus amb una barreja . Crients  i no creients units pel color blanc de la seva roba.  Barreja sana quan Sant Antoni Abat obre de bat a bat les seves portes perquè la festa i entri . No cal trucar la porta . Advocació mariana i  "Vot del Poble" amb desig d'una vida millor i més justa per tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Demanda a la Mare de Déu de les Neus per un futur laboral per a tothom ( i els joves especialment ) mes clar 

Gent al carrer. Ballar i mirar com ballen.  Inici d'una etapa per els infants que donen la seva pipona a la Mulassa. Carretilles al terra . Nens i nenes a la cercavila de l'Imaginari . Contes i relats recuperats. Música, molta música... múcics. Molts músics .Ciutadans i ciutadanes units per una celebració que els fa protagonistes actius o espectadors implicats i orgullosos de formar-ne part.


Energia, dedicació i il.lusio dels oganitzados de la Festa . Pabordes que han treballat duant l'any per fer una festa x el gaudi dels altres. Col.lectius units per organitzar quelcom per els altres. Compromis amb la ciutat festiva.


Una selecció excel.lent de fotos dels companys de comunicació de l'Ajuntament de Vilanova i  la Geltrú al seu Flick

1 comentari:

Charley ha dit...

This is fantastic!