12 de gener, 2013

ARDHARA (Art del Penedés)

La creativitat dels artistes del Penedes es recorda a L'ARDHARA PENEDES. Una mostra que recull arts plàstiques i visuals i que il.lustra el recorregut de creadors/es d'aquest territori. Tots ells vinculats a la mostra d'Art del Penedes que fa 25 anys es va organitzar de forma conjunta amb els Ajuntaments de El Vendrell, Vilafranca, Vilanova i Sant Sadurni. En una segona edicio s'hi va apuntar Sitges.

Molt interessant el retorn. Molt interessant el que mostren aquests artistes que amb els anys han evolucionat i han continuat  plasmant la seva experiencia vital en el seu art....... Creacions que recorden el passat i d'altres no tant.  Persones que han fet de la seva obra recerca, investigació i noves aportacions .....

Alguns ells - dels primers ARHARA-  s'han reunit al llarg d'aquest any en una exposicio itinerant que ha visitat  la Capella DE SAnt Joan de Vilafranca, La Sala Portal del Pardo a El Vendrell, La Sala a Vilanova i la Geltrú, l'Index de Sant Sadurní,  La Sala del Centre Cultural de Gelida ............

Un goig evidenciar que continuen creant i que tots ells/elles poden continuar fent allò que els hi plau (alguns compaginant amb d'altres dedicacions professionals). Un goig tambe evidenciar que tots ells són al món màgic de les xarxes socials que els hi permet apropar-se al public ( i vendre ?) . I que el public els trobi ?

DE l'Ardhara, n'ha parlat BONART,, Camil.la Perez  en fa relat al seu blog de l'ARDHARA i jo he volgut recordar-los fent un album de fotos al meu facebook com a petit homenatge a la seva obra i a la història. Especialment a la història. ( als artistes de les diferents edicions, als critics i jurat  - Pilar Parcerisas, Francesc Miralles, Lourdes Cirlot, Josep Corredor-Matheos..- , als alcaldes - Marcel Gabarro, Jordi Serra, Marti Carnicer, Joan Aguado, Jaume Casanovas- , als regidors de Cultura - Sixte Moral, Casimir Pla, ... - , i als tecnics de Cultura d'aquell moment - Pep Santacana, Cio Pallares, la Bebe Muntaner, Carme Cabezas..... -  )

LLegueixo les paraules de Josep Miquel Garcia de la Fundacio Apel.les Fenosa i concloc que les edicions antigues i les actuals tenen un objectiu comú: visibilitzar i divulgar de forma col.lectiva allò creat des de l'individualitat.

Llegueixo"..... Des de l'òptica actual, la gènesi de recuperacio d'ARDHARA sembla sense cap mena de dubte d'una lògica exemplar.Passat el temps,tornem a ésser alla on érem.Hem guanyat en infraestructures nacionals,però el territori continua mancat del que es pensaria coma bàsic.La creativitat però s'ha esdevingut en la mesura que,individualment s'ha mantingut.Com podem saber el que dóna de si aquest territori penedesenc?Com podem fer-ho palés en l'actualitat? Què ha canviat en materia d'infraestructures de llavors a ara? Si els artistes mateixos apleguen de nou i s'organitzen vol dir que hi ha creativitat i inquietud,i desig de trobar plataformes compartides. I no era aquesta la voluntat de les primeres mostres ARDHARA? ....."