13 d’abril, 2012

RETALLADES? No, gràcies

Aquesta setmana al Parlament de Catalunya hi ha hagut el debat general sobre l’impuls de la reactivació econòmica i sobre la incidència de l’actuació del Govern en la qualitat dels serveis públics . Ha estat el “Ple monogràfic sobre les retallades” .

Donavem per sentat que hi hauria explicacions. Que el govern de CiU donaria confiança, tranquil.litat, estímuls... No obstant, hem copçat mesures que recolzen qui més té i a la banca. Mesures que, en nom de l'austeritat posen en risc la cohesió social i el futur del país.

Vull fer referència al que deia Joaquim Nadal, en nom del PSC, en relació a les polítiques socials i els serveis públics : La situació de les famílies catalanes s’ha degradat fortament en els darrers anys, per la destrucció de llocs de treball i, especialment, a partir de la política iniciada l’any 2011 de reducció de l’accessibilitat als serveis públics i de disminució o desaparició dels ajuts a les famílies amb menys ingressos. La pèrdua de qualitat objectiva dels serveis públics essencials (menys hores lectives en l’educació de titularitat pública, menor activitat i més llistes d’espera en els serveis sanitaris, modificació de ràtios als serveis socials, menor oferta de formació ocupacional, etc.) està produint una regressió accelerada en l’equitat social.